Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kello-ongelmaan ratkaisu

Suomi yksin voisi ratkaista maapallon kaikki ongelmat, sillä nytkin Suomi on etunenässä ratkomassa käräjöinnin avulla muun maailman rötökset. Rahaa näkyy olevan jaettavaksi ihan ulkomaita myöten tuhlaukseen asti ja ihan valtiovallan suojelun turvin

Valtionvelan kasvuongelmastakaan ei ole huolta, sillä rahaa meillä riittää, kuten Esa Pakarisen esittämänä: Rovaniemen markkinoille vein mä Lapin kultaa, sitähän on mulla niin kuin etelässä multaa! Ja tästä tulisi uusi rumarillumarei-hittilaulu kaikille kielille käännettynä!

Kestopuheenaihe nykyään Suomessa on kellojensiirto-ongelma, joka alkoi aikojen alusta, kun kelloja alettiin siirtää. Oikeastaan pitäisi puhua ajansiirto-ongelmana, joko eteen-taaksepäin tai kesä-talviaika. Kas siinäpä pulma, sanoisi Shakespearekin, jos eläisi.

Mutta Suomi sen kumminkin ratkaisee aikanaan siirtämällä koko maailman aikavyöhykettä tunnilla sinne tai tänne, mutta kompromissinkin se voisi sitten tehdä eduskuntamme äänestyksen jälkeen siirtämällä vain puoli tuntia, ja koko ongelma on maailmalla ratkaistu! Helppoa kuin mikä!

Kellojensiirtoratkaisussa olisi myös kysyttävä lehmiltä, että mikä on se oikea aika, kun vetimiä saa puristella? Suomessa on paljon hevoskuiskaajia, joten lehmienkuiskaajillekin olisi töitä kysellä Mansikeilta ja Helunoilta se oikea kellonaika, jolloin maidontuotantokin olisi tehokkaimmillaan?

Aamuvarhaisella kukotkin kyllä vihjailee sen oikean ajan kiekaisullaan, kun tunkiolla vahtivat kanojaan! Niin petaa kuin elää, sillä ihmisetkin vahtivat omia ”ihmiskanojaan kuin kukkojaan”, joita aikakausilehdet lööpeissään ilmoittelevat ihan julkisesti. Ja yksinäiset mummelit verhojen takaa vahtivat kurkistellen yöjuoksijoita, jotta saa juoruta päivät pitkät kellonajasta välittämättä!.

Matti Hirvonen