Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähtöselvitys Brysseliin

Tarzanin seikkailuissa norsunluun myynnillä menestyvät henkilöt etsivät norsujen hautausmaata, paikkaa, jonne elonsa ehtoopuolelle tulleet norsut tarun mukaan hakeutuvat.

Suomessa poliitikoilla on samantyylistä hakeutumista mutta se ei ole tarua vaan täyttä todellisuutta. Meillä on tapana hakeutua kohti Euroopan parlamenttia, kun paukut ja näkyväisyys kotimaan politiikassa ovat käyneet vähiin. Monet tahtovat vielä sinne kuuluisiin pöytiin istumaan. Näin tänäkin keväänä.

Useat nykyisistä mepeistämme hakevat tietenkin jatkoa, mutta monenlaisia haastajiakin löytyy. Haastajien kokenutta kaartia edustavat valtakunnallisesti tunnetut keskustan Mauri Pekkarinen, Eero Heinäluoma demareista ja kokoomuksen Kimmo Sasi. Tietenkin monissa koitoksissa karkaistu Paavo Väyrynen tähtiliikkeineen on myös mukana. Ei vaaleja ilman Väyrystä.

Osa luottaa nuorempiin julkisuutta saaneisiin henkilöihin. Perussuomalaiset ovat heittäneet tuleen Laura Huhtasaaren ja Sebastian Tynkkysen. Kansalaispuolue tavoittelee menestystä puheenjohtajiensa Sami Kilpeläisen sekä Piia Katteluksen voimin. Vihreät uskovat Ville Niinistöön ja Junes Lokka itseensä.

Sellaisiakin ehdokkaita pyörii lähtöselvityksessä, jotka eivät vielä tiedä, lähtevätkö Eurooppaan vai eivät, mikäli tulisivat lipun saamaan. Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on ilmoittanut jäävänsä kotimaahan, vaikka jatkopaikan saisikin Eurooppaan. Hän keräilee vain ääniä.

Ari Saukko