Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteishenkeä rakentamassa?

Erkki Kuronen, tapa jolla hyökkäsitte europarlamenttiedustajaa sekä hänen äänestäjiään vastaan (FL 4.6.) on allekirjoittaneelle tähän mennessä tuttu vain MV-lehden uutisten kommenttiosastolta. Ensimmäistä kertaa löysin näin voimakkaasti kansalaisia ja myös monia lukijoitanne halventavan termin satavuotiaan, vastuullisen journalismin merkkiä kantavan sanomalehden pääkirjoitussivulta.

Demokraattisilla vaaleilla valitun europarlamenttiedustajan sekä hänen yli 29 000 äänestäjänsä ja samaa puoluetta äänestäneiden yli 250 000 kansalaisen, laajemmassa skaalassa alkuviikon HS-gallupissa tasavallan suurimmaksi osoittautuneen puolueen kannattajien, luonnehtiminen ”idioottinationalisteiksi” ei ainakaan lievennä kansakunnan kahtiajakautumista.

Osoitatte moraalisen ylemmyytenne ja korkean sivistystasonne harvinaisen ystävällisellä ja hienotunteisella tavalla.

Spekulointi on aina uhkapeliä, mutta on olemassa vaihtoehto, että ilman Brysselin mahtikäskyjä ja niiden esimerkillistä mielistelyä muuan viitasaarelainen saha samoin kuin esimerkiksi tasavallan elintarviketeollisuus voisivat työllistää huomattavan määrän kansalaisia idänkaupan tilauskannan pohjalta.

Idiooteiksi kutsumienne nationalistien tavoitteena on säilyttää tasavallan yhteiskuntarauha sellaisena, että kymmenen vuoden kuluttua lähiöiden lapset heittelevät leikeissään polttopalloa eivätkä polttopulloa.

Ville Ketola

Forssa