Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaus Jyrki Jokelalle

Jyrki Jokela on oikeassa PickNick-tapahtuman suhteen. Aikojen saatossa se on varmasti eniten tunnettuutta ja asiakkaita kerännyt tapahtuma seudulla. Sitä pyöritetään vuodesta toiseen tehokkaalla ja innokkaalla talkooporukalla. Haluaisin viimeiseen asti välttää tapahtumien vastakkainasettelua tässä keskustelussa.

Kuninkuusravit eroaa tapahtumana melkoisesti kaikista muista seudun suurtapahtumista. Aina kun on kyseessä eläimet, niin muuttujia tulee mukaan paljon enemmän.

Valtakunnan lajin ykköstapahtuman pitää onnistua liikenteen, tekniikan, palvelujen ja ilmojen suhteen täydellisesti. Monipäiväisenä tapahtumana nuo haasteet pitää voittaa ainakin neljänä päivänä peräkkäin Suomen kesässä.

Meidän pitää onnistua majoituskapasiteetin kasvattamisessa, jotta ihmiset jäisivät Forssan seudulle viettämään nuo kaikki ravipäivät. Viimeksi mm. liikennesuunnitelmat onnistuivat vähän liiankin hyvin ja suuret väkijoukot ajoivat koteihinsa yöksi Etelä-Suomen alueella. Tämä taas teki sen, että tuo automäärä tuli kahtena päivänä peräkkäin Forssaan ja pois.

Oman mausteensa Kuninkuusraveihin tuo Veikkaus, jonka panostukset vaativat myös järjestäjältä ehdotonta onnistumista. Kansainvälinen näkyvyys ja mediahuomio on ainutlaatuinen mahdollisuus koko seudulle.

Urheilullisesti puitteiden täytyy olla luksuskunnossa. Koko teknisen osaston lisäksi kaviouran ja tallialueen olosuhteet on hiottava palvelemaan kaikkia osallistujia. Myös eläinlääkäreiden näkökulmasta kaiken on oltava kunnossa. Tämän lisäksi ruokahuoltoon tulee niin ala carte- kuin grilliruokamahdollisuuksia.

Kuninkuusravit ovat Forssan seudulla vain noin joka 16 vuosi. Kun muistetaan, että Forssan seudulla kumminkin on Suomen suurimpia hevoskeskittymiä, niin tämä todellakin on näytön paikka monelle taholle.

Edellä muutamia huomioita Kuninkuusravien haasteellisuudesta.

Maailmalla on hienoa esitellä myös Pick-Nick-tapahtumaa, koska sitä voi mainostaa joka vuosi. Onhan se kaupungin esittelyvideossakin tuotu esille. Toivottavasti tapahtuman järjestäjä jaksaa tehdä töitä jatkossakin. Ainutlaatuisuudessaan Pick-Nick olisi mahdoton korvattava.

Ennemmin lähtisin yhteistyöpohjalta kuin näiden upeiden tapahtumien vastakkainasettelusta.

Hyvää kesän jatkoa ja Heinämessuilla / Suvi-illassa nähdään. Mahtavia tapahtumia nekin.

Mika Penttilä

Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja