Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Humppilan kirkkovaltuuston kokouksesta

Humppilan seurakunnan toimintaan on saatu suurta draamaa, kun neljä kirkkovaltuutettua ilmoitti eroavansa valtuustosta. Syynä oli (FL 12.6.2019) vaikeutunut työskentely neuvostossa ja valtuustossa.

Meillä uuden kauden valtuutetuilla on aito kiinnostus ja halu päästä selville seurakunnan taloudesta sekä löytää nykyisen taloustilanteen tervehdyttämiseen tarvittavat toimet.

Toisin kuin väitettiin, kokoukseen ei tuotu uusia esityksiä, ja käsitellyt teemat perustuivat kaikki tilintarkastuskertomuksen esille tuomiin näkökohtiin. Niistä on voitava puhua, vaikka keskustelun käyminen ei aina ole helppoa.

Vuoden 2018 tilinpäätöksessä seurakunnan menot ylittivät tulojen ja tuottojen määrän 52 254 eurolla, minkä lisäksi vuoden aikana oli tehty noin 60 000 euron investointi. Ostopalveluja hankittiin noin 142 000 eurolla, mikä vastaa noin kolmen työntekijän työpanosta (verokertymä tasevuonna oli 436 388).

Vuoden 2019 budjetti on niin ikään tehty noin 45 000 euroa alijäämäiseksi, minkä lisäksi on suunniteltu uusia investointeja.

Aiemmin (vuonna 2017) seurakunnassa on kuitenkin päästy positiiviseen tulokseen ylläpitäen vastaavan laajuista toimintaa. Näistä asioista halusimme käydä keskustelua.

Uuden valtuuston muodostaminen, ja vanhojen ristiriitojen siirtäminen syrjään, voi tosiaankin nyt olla paras ratkaisu.

Seija Kylä-Markula

lehtori, kirkkovaltuuston pj.

Anja Yli-Viikari

tutkija, kirkkovaltuutettu