Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mopojen sallittu nopeus

Monien mielestä 45 km tunnissa on liian hidas vauhti mopolle, ja mopoilija jää muun liikenteen jalkoihin.

Olen sitä mieltä, että mopojen pitäisi kulkea 60 km/h. Jos mopot kulkisivat 60 laillisesti, harva virittäisi peliänsä. Nykyään lähes joka ikinen mopo on tavalla tai toisella viritetty.

Valmistusmaissa mopot kulkevat 60–70 km/h. Eurooppaan tuotaessa mopoihin tungetaan kierrosrajoitin, kuristimia pakoputkistoon ja ilmansuodatinreikälevy, joka vähentää ilman saantia. Nämä rajoitukset rääkkäävät moottoria ja vähentävät mopon elinikää. Tehtaissa mopoihin asennetaan kevytmoottoripyörän runko ja jarrut. Tämän takia myös yli 60 km/h olisi turvallinen nopeus.

Mopolla jää liikenteen jalkoihin, ja autokuskit ärsyyntyvät ja yrittävät ohitella mopoilijoita, koska eivät jaksa körötellä heidän takanaan, ja tämän takia vaaratilanteiden todennäköisyys kasvaa. Poliisien työ myös helpottuisi, kun ei tarvitsisi koko ajan olla silmä tarkkana ja katsella, onko mopossa virityksiä.

Jotkut ovat sitä mieltä, että 60 km/h olisi vaarallinen nopeus mopolle, mutta jarrut ja runko ovat kevytmoottoriluokkaa, joten en näe syytä, miksei mopon laillista nopeutta saisi nostaa. Toivon, että kun ensi vuonna saan mopokortin, tämä asia on muuttunut.

Ajoviima