Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meikkaaminen ei riipu sukupuolesta

Minun lempitubettajani Shane Dawson on lanseeraamassa omaa meikkimerkkiä. Hän on siis miespuolinen ja hän meikkaa. Seuraan myös muita miehiä, jotka meikkaavat. Todella moni heistä on luonut oman meikkimerkkinsä. Minusta he ovat todella taitavia ja minusta meikkaaminen on taidetta, jota ei saa tuomita sukupuolen mukaan.

Olemme puhuneet luokassa asiasta ja olen todella raivoissani siitä, että jotkut luokkatoverini ovat niin vihamielisiä asiaa kohtaan. He pitävät sitä ällöttävänä, mikä on minusta inhottavaa. Ovatko he asuneet jossain kiven alla tämän koko ajan, että he pitävät sitä edelleen ällöttävänä? Haluan saada heidät ymmärtämään, ettei sukupuolella ole väliä taiteen suhteen. Kaikista ärsyttävintä on se, että he pitävät naisten meikkaamista sitten todella hienolta ja miellyttävältä!

Tehdäänpä tästä asiasta vertauskuva sinulle, joka pidät sitä ällöttävänä. Kuvittele, että olet pelissä. Peli voi olla jääkiekkoa, jalkapalloa tai pesäpalloa, sillä ei ole nyt niin väliä. Sanotaan, että teet maalin tai korin tai minkä tahansa pisteen ja joku tulee sanomaan sinulle: ”Tuo oli kerrassaan kuvottavan ja inhottavan näköinen maali, sinun ei kuuluisi edes olla kentällä. Olet surkea siinä asiassa, jota rakastat ja joka tekee sinusta sinut.” Miltä sinusta tuntuisi, jos sinulle sanottaisiin näin? Ei hyvältä, luulisin!

Meikkiä voi verrata esim. Mona Lisa -maalaukseen, jonka on maalannut Leonardo da Vinci. Molemmat ovat miespuolisia ja molemmat ovat taiteilijoita. Tämä todistaa sen, että miespuolisia maalareita, laulajia ja arkkitehtejä arvostetaan ja kunnioitetaan, mutta sitten kun puhutaan miespuolisesta henkilöstä, joka meikkaa, se ei tule kuuloonkaan. Molemmissa on kuitenkin kyse taiteesta ja uravalinnasta. Haluaisin kuulla kunnon selityksen, miksi se on niin ällöttävää. Eikö teille ole ikinä opetettu, että jos ei ole hyvää sanottavaa, sitä ei tarvitse sanoa?

Minä toivoisin kaikilta ihmisten hyväksyvän muut sellaisena, kun he ovat.

Kaikista ei tarvitse tykätä, eikä kaikesta tarvitse myöskään ilmoittaa tai sanoa, jos palaute ei ole kunnioittava toista kohtaan.

Beautyblender