Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulu Kanarialla – Kyllä se vaan niin on, että ainoa oikea joulu on Suomessa

Täällä sitä taas ollaan. Jo kolmas joulu peräkkäin lämmössä.

Pikkuisen sitä kaipaa Suomen mustaa joulua, mutta ihan pikkuisen vaan. Eikä niitä jouluvaloja ollenkaan, on niitä nimittäin täälläkin ihan riittämiin. Joulupukkeja on pilvin pimein, niillä on vielä huonommat tekoparrat kuin oikeilla suomalaisilla pukeilla. Pilviä ei sitä vastoin ei ole eikä lunta.

Jouluaaton rutiinit ovat hieman muuttuneet entisistä jouluista. Aattona perinteinen golfturnaus aamusta ja illalla aito suomalainen joulupöytä.

Joululauluja ei juurikaan kuule kaupoissa, joten se normaali jouluhässäkkä jää kokematta. Ei ole kiire minnekään, yhtään lahjaa ei tarvitse miettiä eikä joulukuusen neulasia ole lattialla.

Siinä ne hyvät puolet sitten olivatkin. Aika paljon itse asiassa kaipaa niitä lapsuuden lumisia jouluja, hautuumaalla käyntiä, hartaita joululauluja, lasten naurua ja lahjojen avaamista. Kuusen tuoksua sekä kinkun sinappihunnun tekemistä. Samoin olisi mukava palella reessä vällyjen alla joulukirkkoon mennessä. Kyllä se vaan niin on, että ainoa oikea joulu on Suomessa.

Toivotaan sinne Vorssaan oikein lumista joulun aikaa. Älkää syökö liikaa rosollia ja muistakaa olla kiltisti.

Oikea joulu

Uimapuku päälläkin aistia voi joulun täälläkin,

Mutta joulun ihan oikean, Suomessa vain tavoitan.

Joulun juuri sellaisen, sopukoista sydämen

Itselleni taion, ainakin niin aion!

Havinassa palmujen lentää miete jokainen, sinne luokse rakkaiden!