Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimiiko muistisi hyvin?

Joulu on jo ovella ja me jokainen muistamme, että joulu on hiljentymisen aikaa. Saatetaan mennä kiireisinä paikasta toiseen ja tukkaa haroen ajatellaan: lähetinkö joulukortin kaikille joille piti, pitäisi muistaa tuoda kaupasta sinapit, sokeria, joulukalaa kinkkua ym. Lista on pitkä, mutta kyllä siitä selviää, kun tekee ostoslistan.

Muisti on yksi ihmisen tärkeimmistä ominaisuuksista. On hyviä ja oikein hyviä muisteja, mutta on olemassa myös huonomuistisia ihmisiä. Usein ikääntyneet ihmiset, joihin meistä jokainen vähitellen siirtyy, moittivat itseään: ”Mää en muista mittään”. Omasta kokemuksesta tiedän, että viimemainittu ei taida kunnolla pitää paikkaansa, vaan se oman muistin tason epäily johtuu siitä, että on asioita liian paljon muistin varassa.

On ihmisiä, jotka tarvitsevat alkoholia arkielämässään, toiset enemmän, toiset vähemmän ja harvoin. Sen ostaminen muistetaan jouluna paremmin kuin kaikki muut asiat.

Mitäpä, jos tänä jouluna unohdetaan alkoholin ostaminen, säästyy rahaakin. Tästä unohtamisesta muistikin tykkäisi, sillä runsas alkoholin käyttö vaikuttaa muistia huonontavasti. Monen mielestä viina on piru, mutta huumeet on koko pe…..

Kodin rauha ja rakkaus on aina tärkeä jokaiselle perheenjäsenelle, jouluna se on sitä erityisesti.

Hyvää ja rauhallista joulunaikaa Jokaiselle!

Erkki Kaakinen