Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liian hyvät olot

Talvisotaa on muisteltu ja sisällissotakin käyty läpi. Nykyhetki tarjoaa teatteria. Vanhukset nääntyvät hoidon puutteeseen. Nuoret häilyvät huumehöyryissä epätietoisina sukupuolestaan. Talous sakkaa kohta ja kunnat ovat konkurssikypsiä.

Kansakunnan kaapinpäällä istutaan sen sijaan tyytyväisen oloisina. Miten tähän on tultu? Liian hyvät olot liian pitkään.

Sodan nähnyt sukupolvi on väistymässä ja kaiken saanut sukupolvi astunut tilalle. Jos leipä ei ole tuoretta kaupan hyllyssä tai vettä ei tule hanasta, välittömästi nostetaan meteli.

Sotakoneita ollaan hankkimassa. Niillä turvataan rajat. Samaan aikaan ajetaan alas maaseutu ja maatalous. Elementit, jotka turvasivat kaupunkilaisten elämisen mahdollisuudet myös sota-aikana.

Kuluttajien syöntipalkkioista, EU-tuista, ollaan luopumassa. Seurauksena on perheviljelmien loppu ja suurtilallisten sanelema ruoan hinta.

Pankkiiri- ja hissikonevalmistaja ja muut suurtilalliset jatkavat viljelyä markkinatalouden ehdoin. Meriliikenteen varassa oleva Suomen ruokahuolto katkeaa suuremman selkkauksen sattuessa Itämerellä.

Leipää ei riitä kaikille ja vedestäkin tullaan käymään sotia. Köyhyys lisääntyy myös Suomessa. Sitä vastaan taistellaan viimeiseen asti, vaikka pikavippejä ottamalla.

Lapsille on ainakin saatava uudet kännykät ja merkkivaatteita. Kuilun pohjalle pudonneet seisovat leipäjonoissa tai hakevat seurakunnan avustuskassit häpeän tunne rinnassaan.

Toivottavasti tulevan vuoden Linnan juhlat ja muut kaiken maailman kekkerit perutaan ja säästyneet varat lahjoitetaan hädässä oleville. Suomen kansa on aina osannut valita aikakauteensa sopivan presidentin. Presidentille kuuluvat valtaoikeudet on syytä palauttaa.

”Kun kissa on poissa, hyppivät hiiret pöydällä.”

Tammelan miäs