Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isovanhemmuus – katoava perinne

Taas on joulun arvokkaat päivät vietetty. On herännyt kysymys, kenen kunniaksi vietetään tulevaisuuden joulua, kun ei enää ole lapsia. Olemme saaneet viettää monta joulua mammana ja pappana, mutta nykynuorista vain harva saa nauttia tuosta arvostetusta tittelistä.

Nyt lapsettomuudellaan itseään korostavia nuoria ei kukaan kutsu joulunpyhinä perheeseensä päivälliselle tai lounaalle. Ei ole lastenlapsia, joita vaari voisi ottaa syliinsä, taputella ja nostaa korkealle. Ei voi katsella puolitoistavuotiaan pienen tytön silmien loistetta, kun muutaman vuoden vanhempi siskonsa kantaa ja ojentaa vaarille ja mammalle lahjakäärön.

Ei ole nuoria ihmisiä, jotka joukolla huolehtivat sankarivainajien hautausmaan kynttilöistä, kuten Jokioisilla näin tehtävän.

Ei ole jatkajaa isien, vaarien ja mammojen omistamille maatiloille. Ei ole puolustajia, kun skyperhyökkääjät iskevät maamme tietojärjestelmään, eikä sairaaloissa hoitajia, kun nykynuoret ovat vaarin ja mamman ikäisiä.

Nyt kaikki valistamaan nuoria ja kysymään, onkohan se ehkäisy sittenkään niin välttämätöntä…

Hyvää ja parempaa Uutta Vuotta kaikille!

Erkki Kaakinen