Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pidättäytykää pamautteluista

Lohjan kaupunki on päättänyt olla hankkimatta ilotulitteita tulevan uudenvuoden vastaanottojuhlintaan. Päätös koskee myös kahta seuraavaakin vuotta.

Ilotulitetehtaita losahtelee taivaan tuuliin tuon tuostakin ihmisuhreineen. Ne ovat enempi taikka vähempi kontrolloimattomia laittomia tehtaita jopa koululuokissa koululaisten toimiessa lapsityövoimatyöläisinä!

Eduskunnassa on rekisteröitynä kansalaisaloite ilotulitteiden rajoittamiseksi yksityishenkilöiden täysin päättömiltä räiskinnöiltä jopa kanssaihmisiä kohti erinäiset kehonvammat seurauksina. Tätä aloitetta vakaasti myös tuen.

Ilotulitteille tulisi mielestäni asettaa tuntuva haittavero perustelunani luontoa saastuttavat raskasmetallit kuten kadmium sekä kupari että vuotuiset terveydenhoitokulut käsi- ja silmävammojen hoidoissa unohtamatta eläinten stressaantumista vauhkoamisineen.

Rahamäärällä, joka ammutaan ilotulitteina taivaantuuliin muutaman tunnin aikana uudenvuoden aattoyönä, hoidettaisiin kaikki vanhuksemme laadukkaasti kokonaisen vuoden ajan.

Mielestäni jotain on pahasti pielessä, mikäli valtiovalta ei jollakin tavoin piakkoin reagoi täysin järjenvastaiseen rakettien ja pommien paukutteluun, kun on kerran kieltänyt nuuskan myynninkin sekä asettanut haittaverot viinalle sekä tupakallekin unohtamatta sokerisia elintarvikkeita / tuotteita!

Raimo Rönkkö