Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Ei ole mitään uutta”

Otsikon sanat ovat Raamatusta Saarnaajan kirjasta 1:9.

”Ei ole mitään uutta auringon alla.” Teksti tuli mieleeni tämän lehden mielipidekirjoituksesta (FL 11.12. ”Akkavalta”)! Allekirjoittaneella ei ole mitään moitittavaa ”akkavallasta” yhteiskunnallisissa asioissa. Selityksenä Raamatun sanat toteutuvat Jesaja 3:12 ”Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.” ”Hämmentävää” on nyt politiikka. Ei mitään uutta.

”Hämmentävää” on myös hengellisessä vallankäytössä! SLEY:n Forssan osasto haki avustusta rukoushuoneen peltikaton korjaukseen. Kirkkoneuvosto hylkäsi anomuksen.( Kirkkoneuvosto pöytäkirja 9.10.2019 § 14) ”seurakunnalla ei taloudellisen tilanteen takia ole mahdollisuutta tukea SLEY:n Forssan rukoushuonetta. Seurakunta ei myöskään tahdo olla tukemassa Lähetyshiippakunnan toimintaa Forssan rukoushuoneella.”

Päätöksestä kolme huomiota. Ensiksi: Seurakunnalla on varaa laittaa uuden vuoden ilotulituksella rahaa taivaan tuuliin? Kaupunki ei osallistu.

Toiseksi: SLEY:n toiminnan perusta on sääntöjen 3§:n mukaisesti ”Yhdistys pitäytyy kaikessa toiminnassaan Pyhään Raamattuun ja siinä ilmoitettuun Jumalan Sanaan sekä evankelis-luterilaisen kirkon kaikkien tunnustuskirjojen oppiin. Pyhä Raamattu asetetaan aina ensimmäiselle sijalle kaiken perustaksi.” Lähetyshiippakunnalla on sama perusta. Molempiin järjestöihin kuuluvat seurakuntamme jäseniä jotka haluavat uskoa ja toimia ”gneesioluterilaisina” eli aitoluterilaisina seurakuntalaisina.

Kalajoen käräjillä 1838–1839 silloiset kirkkomme opetusistuimen haltijat tuomitsivat Raamatun sanaan ja Herramme käskyyn pitäytyviä kristittyjä. Käräjien päätöksellä syytetyistä tuli yhteiskunnallisen ja kirkollisen vallan tuomitsemia. Ei mitään uutta.

Kolmanneksi: Huomioitiinko päätöksen teossa sitä, että Rukoushuone on rakennettu v. 1906 ja on suojelukohde? ”Keskuskadun Rukoushuoneella on paikallishistoriallista arvoa erityisesti käyttöön liittyen ja rakennuksen kaupunkikuvallinen merkitys on huomattava. Se on osa Kuhalan kulttuurihistoriallisesti arvokasta aluekokonaisuutta ja tulee säilyttää.” Marja Terttu Knapas 20.3.2006. Museovirasto.

Kirkkoneuvostossa ei ole ”kotiseutuihmisiä? Joitakin vuosia sitten oli sama tyly asenne seurakuntamme luottamushenkilöillä. Silloinen originaali Liisi Elersin suunnittelema restauroitu alttarikehä hävitettiin seurakuntamme toimesta! (Yhteinen kirkkoneuvosto 17.05.2006)

Nyt olisi hyvä tilaisuus peruuttaa ilotulitus ja siihen varatuilla rahoilla avustaa Rukoushuonetta peltikaton korjauksessa.

Jukka Teininen

Forssan ev.lut.seurakunnan jäsen