Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isovanhemmuudesta

Hieno kirjoitus isovanhemmuudesta ja lastenlasten puuttumisesta Erkki (FL 28.12), mutta tässä toisenlainen näkökulma.

Harvassa ovat nykyään juuri ne lapsia leikittävät mummot ja vaarit, joista aikoinaan oli korvaamaton lastenhoitoapu arjen keskellä. Eipä juuri ole pappoja, jotka vievät kalaretkille tai telttailemaan tai muihin harrastuksiin, saati sitten pyytäisivät yökylä- tai lomareissuille ”mummolaan”.

Oman lapsenikin lähipiirissä on useampikin mummon tai papan virkaa toimittava, on työssä käyvää, työtöntä ja eläkeläistä, mutta avun saanti kyllä kovin nihkeää. Muutamaksi tunniksi jos joskus tarvii hoitoapua, niin kitistään: ”Ei millään jaksaisi tulla, kotonakin niin paljon tekemistä, voi voi kai se on pakko tulla.” Aika hyvin työttömältä!

Vanhin ja vaivaisin kyllä auttaa voimiensa mukaan, mutta nämä kuuskymppiset, heille tärkeintä lienee sohvalta saippuasarjojen seuraaminen, omat harrastukset ja kulttuurielämykset.

Sitten vielä ihmetellään, kun ei tule lisää lapsenlapsia. Kyllä siinä paljon menettää sekä lapsi että isovanhempi itse, kun eivät koskaan vietä aikaa yhdessä.

Oskari