Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelan päättäjät, järki käteen!

Tulosvastuullisena työelämäni viettäneenä henkilönä, en tahdo millään ymmärtää tätä kunnalliselämää, missä puolet valtuutetuista on puolesta ja toinen puoli vastaan ja tehdään yli 10 milj. €:n päätöksiä ja kukaan ei henkilökohtaisesti vastaa mistään. Yksityisissä yrityksissä sai omatoimisesti päättää miljoonista euroista, mutta mikäli päätöksille ei syntynyt katetta sai ”kenkää”.

Oli ilo lukea 4.3.2020 Forssan Lehteä, missä Martti Pura otti kantaa yhtenäiskoulun rakennusprojektiin. Puran kannanotoilla on katetta, sillä hän on henkilö joka on ollut rakentamassa Suomea Hämeen Härkätietäkin pidemmällä.

Tutustuttuani niihin asiapapereihin, millä valtuutetut tekivät päätöksensä uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta ja vanhojen koulurakennusten purkamisesta, ihmettelen kuinka päätökset jouduttiin tekemään näin alkeellisten asiapapereitten perusteella.

Aivan käsittämätön arvio oli, että nykyisten koulurakennusten saneeraustyöt maksaisivat yhtä paljon kuin uuden koulun rakentaminen, vaikka rakennusten perustukset, ulkovaipat ja vesikatot ovat täysin kunnossa ja pihatöille ei tarvitsisi tehdä mitään.

Lisäksi saneeraustyöt pystyttäisiin tekemään säältä suojassa sisätiloissa.

Toivoisin kunnan valtuutetuilta vastuullisuutta ja asioihin perehtymistä näin suuresti kunnan talouteen vaikuttavissa päätöksissä.

Olemme tehneet asiasta kuntalaisaloitteen, jonka ensimmäisenä allekirjoittajana olen (kuntalaisaloite.fi). Mikäli käyt sivuilla ja olet asiasta kanssamme samaa mieltä, vaikuta ja allekirjoita se. Listakeräyskin on käynnissä niille, joilla ei ole nettiyhteyksiä.

Kuntalaisaloitteessa ei ole poissuljettu mitään vaihtoehtoa. Korjausvelan mukainen saneeraus maksaisi 1–1,5 milj.€, rankka saneeraus 4–-4,5 milj.€ ja uusi koulu 10–13 milj.€, jos riittäisi sekään. Edellä olevien lukemien todenperäisyys tulisi varmistaa kuntalaisaloitteessamme esitetyllä tavalla, urakkakilpailuttamalla.

Taantuma on tulossa ja koronaviruskin painaa päälle. Saattaa olla, että hyvinkin vaikeat vuodet ovat edessäpäin ja kuntamme velan kaksinkertaistaminen ei olisi hyväksi tässä tilanteessa, kun naapurikunnistakin näyttää tulevan päivittäin hyvin varoittavia talousennusteita.

Että järki käteen ja tämä yhtenäiskuluhanke välittömästi uuteen käsittelyyn. Uuden koulun suunnittelutyö pitäisi keskeyttää ja panostaa suunnittelussa nykyisen koulun saneeraukseen ja vasta sen jälkeen tulisi päättää millä näistä kolmesta vaihtoehdosta lähdetään kyseistä työtä toteuttamaan (soitellaan).

Heikki Pietilä

0400-508327