Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johtajuus hukassa

Viisaus asuu vanhoissa naisissa, sanovat pohjalaiset. Nuoret naiset ovat saaneet otteen vallan kahvasta ja hyvä niin. Naiset menestyvät myös armeijassa, vaikka naisen tehtävä onkin elämän säilyttäminen eikä sen tuhoaminen.

Miessukupolven ongelmana on mielikuvituksen ja luovuuden puute sen jälkeen, kun valtaan on päästy. Valta tuo vastuuta, mutta usein myös taloudellista hyötyä. Vaikeita päätöksiä ei haluta tehdä, jos ne uhkaavat omaa asemaa ja varallisuutta.

Pojat kehittyvät hitaammin kuin tytöt ja kuuluvat nyky-yhteiskunnan häviäjiin. Miehenmallin puuttuminen sysää pojat sivuun ja tytöt astuvat tilalle.

Ne, joiden vanhemmilla on varaa, hakevat miehen mallia urheilukentiltä. Utopistiset NHL-tavoitteet voivat johtaa syrjäytymiseen, kun odotettua menestystä ei tulekaan. Peleissä saadut fyysiset ja henkiset vammat saattavat vaikeuttaa koko loppuelämää.

Kuntatalous on kriisissä, samoin kohta koko seutukunta. Luomakuntakin oireilee.

Johtajuus puuttuu yhteiskunnasta ja työryhmiä perustetaan. Kokemattomat johtajat ovat epävarmoja.

Laivan kipparilla ei ole aikaa neuvotella miehistön kanssa komentosillalla, kun karikot ovat jo näkyvissä. Keula pitää kääntää ja valita uusi kurssi. Jos haaksirikko silti tapahtuu, voidaan laskea pelastusvene. Tällä tavalla ihminen on aina toiminut ja selviytynyt kuivalle maalle.

Muinaisen Kreikan kuuluisat filosofit kuten Sokrates, Aristoteles ja Platon muurasivat länsimaisen kulttuurin ja sivistyksen peruskivet.

Kaksi tuhatta vuotta sitten Rooman valtakunnan aikana syntyi kristinusko, joka perustuu yhteisöllisyyteen ja vahvaan johtajuuteen.

Nykyihmisiä voi jo verrata mölyävään apinalaumaan ilman johtajaa. Apinalaumastakin sellainen löytyy.

Tammelan miäs