Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehokas virus

Koronavirushysteria lamaannuttaa Euroopan. Ulkomaan lennot peruutetaan, koulut suljetaan, kättely kielletään, metroissa käsketään yskimään vaikka hihaan, elintarvikkeita hamstrataan ja kaikki suurtapahtumat peruutetaan. Koko Euroopassa taloudelliset menetykset nousevat miljardeihin euroihin.

Näin lyhyessä ajassa ja näin tehokkaaseen iskuun eivät pystyneet edes islamilaiskiihkoilijat terroriteoillaan New Yorkissa 2001.

Kun virushysterian huippu on saavutettu, aletaan toivottavasti analysoida koko jupakan alkusyitä ja tarkoitusta. Silmään pistää pörsseissä osakkeiden romahtaminen. Muuan Rotschild lausui I. maailmansodan syttymisen aikoihin, jotta kun kaduilla virtaa veri, niin ostakaa. Sodat ja mellakat korvaa tänään virusepidemia.

Talouden taas elpyessä ja kurssien noustessa, on aika myydä hyvällä voitolla. Syynä nopeasti leviävä epidemia olisi myös houkuttelevaa kokeilla ulkonaliikkumiskiellon tehokkuutta ja ehkä siihen vielä päästäänkin.

Korona-teema on hallinnut täysin mediaa. Tuntikaupalla selaamallakaan ei uutisista ainakaan 40-50 keskieurooppalaiselta TV-kanavalta viime päivinä ole juuri muuta löytynytkään. Varsinkin EU-maiden kansalaisia huolestuttava pakolaisteema on sopivasti kuin poispyyhkäisty.

Ainoastaan yhdessä tapauksessa näkyi Balkanilla kuvattua pakolaiskolonnaa. Sympatiaa herättävien kuvien suhteen kuvaajalla vain oli ilmeisiä vaikeuksia, sillä tuhansien 15-30-vuotiaiden nuorten miesten joukosta ei nimittäin löytynyt kuin yksi äiti ja lapsi. Kohde tietenkin sai heti erikoiszoomauksen.

Uutisessa oli kaikkialla muuten esillä korona, mutta pari tuntia aikaisemmin, 11.3. aamupäivällä julkaistu virallinen, pitkään onnistuneesti salassa pidetty tieto ensimmäisistä koronavirustartunnoista pakolaisten joukossa Kreikan Lesboksessa nollattiin täysin.

Tähän asti virukselta suhteellisen hyvin säästyneissä maissa poliitikot väittävät miettivänsä päänsä puhki suojellakseen kansalaisia koronavirukselta mutta paljon konkreettisempi ja varsin kiireellinen toimi näyttää olevan tuottaa maahan jo mahdollisesti tartunnan saaneita pakolaisia. Omassa maassa kun ei ole sairaitakaan riittävästi.

Simo Salomaa