Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnonsuojelija on poissa

Kiistelty toisinajattelija, luonnonsuojelija, ornitologi, lintutieteilijä, ammattikalastaja sekä syväekologisen ajattelusuunnan edustaja Pentti Linkola (87) on poissa jättäen luonnon ja maailman parantamisen nuoremmille polville kuten esimerkiksi ympäristövaikuttaja Riikka Karppiselle sekä jo maailmalla kuuluisuutta saavuttaneelle ruotsalaiselle Greta Thunbergille.

Pentti Linkola antoi haastattelun vain muutama päivä ennen kuolemaansa HS:n toimittajalle todeten muun muassa kKoronaviruspandemiasta seuraavasti: ”Koronavirus voi hieman jarruttaa maapallon tuhoa, mutta kun se on saatu lannistettua, jatkuu sama elämäntapa.” (lähde: HS). Edelleenkin Linkola totesi, että ”ilmastonmuutoksen myötä tapahtuva lajikato ovat paljon suurempia uhkia maapallon tuholle kuin joku yksittäinen virus”.

Maapallo, jota Telluksena asutamme, on Linkolan mielestä ihmiskunnalla ylikansoitettu. Hän totesi, että me ihmiset olemme vain yksi haara planeettamme elinkunnasta mutta ylivoimaisesti kaikkein tuhoavin haara ”sontimalla omaan pesäänsä”, jonka ”soisin mielellään tuhoavan itse itseään muun muassa käymissä sodissaan!”

Linkola oli kiistelty henkilö ajatuksistaan ja kannanotoistaan monien kavahtaessa hänen näkemyksiään, mutta jotakin totuuden poikasta hänen hartioittensa väliin laitettu ulkonema, jota jokunen lienee pääksikin kutsunut, kuitenkin tuotti jälkipolvien pureskeltaviksi. Se jäänee nähtäväksi ”josko tuo olisi niin…taekka josko sitten kuitennii ee” savolaisittain ilmaistuna…

Raimo Rönkkö