Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äiti, maailman kaunein sana

Tuo sana on luokiteltu maailman kauneimmaksi sanaksi. Äiti edustaa lapselle kaikkea, rakkautta, hellyyttä, turvaa ja lohtua. Äiti on lapsen ensimmäinen ihmissuhde. Äiti imettäää, kantaa sylissään, silittää ja hoivaa lasta. Näinhän sen pitäisi olla.

Äidin pitäisi saada olla äiti lapselleen kaikkina aikoina, mutta onko asia vielä näin? Ymmärrämmekö me tämän päivän äitejä? Äidit ovat hiljaisia puurtajia, jotka valvovat ja tekevät kaikkensa, jotta lapsella olisi hyvä olla, tai niin ainakin yrittävät tehdä.

Vietämme kohta äitienpäivää, jolloin muistamme äitejä ja lapset herättävät hänet suukon ja halauksin. Näinhän sen pitäisi olla.

Ikävä kyllä äidin osa on riistetty tuhansilta äideiltä ja isoäideiltä maassamme. Huostaanotettuina on tuhansia lapsia, joilta on riistetty oikeus omaan äitiin ja isovanhempaan.

Toivottavasti tämä ihmiskuntaa rajusti koetteleva aika nostaa kuitenkin myös inhimillisyyttä. Äiti ei voi kokea suurempaa tuskaa kuin lapsen menettämisen. Äidin menettäessä lapsensa hän menettää myös ihmisyytensä.

Mitä yhteiskuntamme sitten voisi tehdä? Me voisimme yrittää ymmärtää äitejä ja antaa heille kaiken mahdollisen tuen, jotta he selviäisivät äitiyden haasteista. Nyt jotkut tahot markkinoivat, kuinka äiti on väsynyt eikä äiti jaksa ja lapsiparka joutuu leikkimään yksin. Mutta ei hätää, me huolehdimme lapsestasi!

Näemmekö äidin vain väsyneenä ja lapsen hyljänneenä ihmisenä? Äidit tarvitsevat tukea, apua ja neuvoja tärkeässä tehtävässään. Lastensuojelu on muutettava perheen suojeluksesi. Äitienpäivän tunnelmissa.

Birgitta Wulf