Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metalta ei tullut vaihtoehtoa

Metan vastine kirjoitukseemme ei esitellyt mitään vaihtoehtoa siihen, mihin Tammelan velkarahat ovat menneet. Eli ilmeisesti hekin ovat sitä mieltä, että ylisuuri palveluverkko on syy siihen miksi rahat eivät riitä.

Siinä sivussa he myöntävät, etteivät heidän vaalilupauksensa ole toteutuneet, sillä hekin ovat sitoutuneet kouluverkon supistukseen.

Kokousten päivämäärä-kavalkadillaan he osoittavat kuinka järjestelmällistä asian jarruttaminen on ollut. Se, että väistämätön verkon järkeistäminen on aikataulullisesti venytetty tehottomaksi, on pääsyy nykyiseen käyttötalouden kautta tulevaan velkaantumiseen. Ja tietenkin verkon supistamisen ehdollisen tekijän, kuten koulukeskuksen remontin tai uudisrakentamisen viivyttäminen vievät aikaa ja pahentavat asiaa. Ja antavat omille intressiryhmille lisäaikaa.

Suunnitelluista talouden tasapainottamiskeinoistakaan heillä ei tunnu olevan mielipidettä, tai vaihtoehtoa.

Valtuuston aikaan saamat päätökset ovat kaukana Kokoomuksen selkeästä tahtotilasta. Edellisen valtuuston päätöksen kumoaminen ja uuteen päätökseen johtanut seitsemän eri muutosehdotuksen välinen äänestys tuotti lopputulokseksi päätöksen, joka vesitti aikataulullaan rakennemuutoksen vaikutuksen. Se myös antoi ristiriitaisella erillislausekkeellaan yhdelle pitkään lakkauttamisrajan alapuolella olleelle koululle, jota Kokoomus ei ole nimeltä maininnut, käsittämättömän koskemattomuussuojan.

Päätös aiheutti virkamiehistössäkin epätietoisuutta; milloin arviointi alkaa, mistä päivämäärästä oppilasmäärän rajat ovat vaikuttavia ja milloin alkaa uusi tarkastelujakso. Koko päätösesitys vaikutti melkoiselta puhallukselta, kaikki yhden kylän johdosta.

Meta huutaa yhteistyön ja luottamuksen perään. Yhteistyö heidän kanssaan toimii jos olet samaa mieltä kuin he ovat. Mikäli kokouksen esittelijä tai me muut päättäjät olemme eri mieltä, on vastassa kokouksessa esitettävä monitahoinen muutosesitys päätösehdotukseen. Toisille se kelpaa, meille yhteistyökelvottomille ei.

Luottamusta Metalla taas ei itsellään tunnu olevan mihinkään kunnalliseen toimintaan. Heiltä pitäisi aina kysyä tilataanko punaisia vai kretliinejä lyijykyniä oppilaiden käyttöön.

Aivan liian usein, kuten viimeksi kunnanhallituksen kokouksessa 18.5. esitellyn talousarvioraamin 2021 osalla, Metan ainoina argumentteina säästöohjelman torppaamisessa ovat jotkut löydetyt tai itsetehdyt positiivisemmat laskelmat tai Metan kunnanhallituksen jäsenen oma mielipide.

Nämä varsin heppoisesti taloustilannetta tuntevat seikat ovat kuitenkin kelvanneet esimerkiksi Keskustan kunnanhallituksen jäsenille, kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssistä lukuun ottamatta, kuin faktat konsanaan.

Meta ei selvästikään ole huolissaan Tammelan talouden tilasta, tai ei ymmärrä sitä.

Tammelan Kokoomuksen valtuustoryhmä