Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähellä on paljon

Sorsapoikue yllätti keskiviikkoiltana, kun olimme lastenlasten kanssa iltauinnilla. Emo ja kahdeksan poikasta tuli hiljaa ihan metrin päähän tekemään tuttavuutta. Seurasimme hiljaa niiden uintia. Pari niistä sukelsi välillä, mutta seurasivat sitten emon johdattamina kauemmaksi. Pysähdyttävä luontokokemus.

Pyöräretkellä jo aiemmin kesällä huomasimme Kortejärvestä lähtevän joen sillan luona myös suuren uivan sorsajoukon. Juuri ja juuri ehdin tallentaa sen kännykän kameralla. Taitaa tulla sorsastajille hyvä kesä. Pieniä uiskentelijoita katsellessa, ei tullut mieleenkään sorsapaisti.

Aamuherätyksen ja vielä iltasoiton tarjoaa kotimme lähellä asustava kurkipari. Välillä pitävät äänekästä konserttia päivälläkin. Kun lapsenlapset tulevat, kysyvät he ensimmäisenä, onko kurkia näkynyt, elleivät havaitse niitä kotiimme johtavalla tiellä autosta.

Luonto on avautunut monelle keväällä ja alkukesästä uudella tavalla, kun muu meneminen on ollut rajattua. Luontopoluilla on ollut vilskettä. Urjalassa luotiin vuosituhannen vaihteessa reitti Valkohäntäpeuran jäljillä. Nykyisin mainittua reittiä ei ole merkitty maastoon. Melojille on tarjolla oma reittinsä.

Visiturjala.fi on uusi Urjalan matkailupalvelut yhteen koonnut sivusto. Valikosta ”näe & koe” löytyvät luontomatkailukohteet kuten: leikkikenttä, uimapaikat, retkeilyreitit ja ladut, urheilukenttä, laavut ja nuotiopaikat, Hakkilan mobiilireitti, Valajärven kartano, Honkola Hunting, opastetut pyöräily- ja melontareitit ja Hessi-talli. Lisäksi suosittuja ovat Lamminharjun ulkoilualue ja Pölkinvuoren kasvimaailma.

Uusi matkailusivusto kertoo myös ostospaikoista, kahviloista ja ravintoloista, majoituspaikoista, tapahtumista, opastuksista ja ryhmämatkailuista. Hyvä tietää osastosta löytyy mukavaa tietoa vaikkapa geokätkeilystä innostuneille. Löytyypä sivustolta tieto myös siitä, että Urjalan Reko lähiruokarenkaassa on 491 jäsentä.

Kannattaa siis vierailla visiturjala-sivustolla. Sieltä löytyy paljon tietoa paikkakunnasta. Läheskään kaikkia mielenkiintoisia aiheita ei saa tähän yhteyteen mahdutettua. Etsivä löytää.

Nuutajärvi on aina ollut oma mielenkiintoinen kyläyhteisö. Lasia muotoillaan siellä edelleen ja heinäkuun alussa avasi ovensa myös Iittalan Outlet-myymälä. Se on auki kaikkina muina päivinä paisti maanantaina ja tiistaina.

Lienee aika hauska yhteensattuma, että Urjalan kunnanjohtajien sukunimet liittyvät jollakin tavoin luontoon. Ensimmäinen oli Arvo Lehto, toinen Heikki Suontausta ja nyt neljänneksi valittiin Annu Kuusisto. Kirjoittaja on urjalalainen tietokirjailija.