Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko kaste kriisissä?

Viime aikoina on ollut tämän lehden ”Lyhyissä” kirjoittelua Pyhän kasteen sakramentista. Otsikon kysymyksen johdosta, tätä kirjoittaessani, edessäni on kastetodistukseni. Siinä on mustaa valkoisella, että allekirjoittanut on kastettu 13 päivän ikäisenä 24.4.1938.

Vuosia myöhemmin ”kastekriisissä”, pelastus kysymyksen johdosta, oli pakko löytää kastetodistukseni. ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu”.

Kodistani löytyikin kastetodistukseni. Tämän ja Raamatun opetuksena sain uskoa Lutherin sanoin: ”Olen kastettu, olen pelastuva.”

Runsaan 20 vuotta kasteeni jälkeen Pyhä Henki kirkasti Raamatusta:

Kaste on välttämätön pelastumiseen. Kaste on pelastuksen väline. Kasteen lahja otetaan vastaan uskolla jonka Jumala vaikuttaa. UT rakastaa sanontaa ”vaikuttaa”. Paavali: ”että Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.”Filip.2:13

Ihmisen tahdon vapautta ei saisi korostaa liikaa. Ihmisen tahto on orjuutettu ja turmeltunut. Perisynti: ”Katso, olen synnissä syntynyt, ja äitini on minut synnissä alulle saattanut” Daavid Ps.51:7 ”Ratkaisu”-käsite esiintyy Raamatussa vain Jumalan ratkaisujen yhteydessä. ”Valita”-sana on kolmisen kertaa VT:n alkupuolella. ”Päättää”-sana ei esiinny VT:ssa ja UT:ssa lainkaan ”uskonpäätöksen” yhteydessä.

Edellä sanotun johdosta lainaus lasten uskosta kastetodistuksessani: Jeesus sanoo:” Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta”Mark.10:14

Jukka Teininen

Lapsena kastettu