Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiitokset Ilkka Konoselle

Kynäilijä Ilkka Kononen pohtii tiistain kolumnissaan tärkeää asiaa; pikkukaupunkien puolesta puhumista. Suurilla kaupungeilla on etuoikeutensa. Yli 100 000 asukkaan kaupungit neuvottelevat suoraan valtioneuvoston kanssa ns. MAL-sopimuksen, jossa sovitaan niiden kehittämisestä ja tarvittavista resursseista. Väärä järjestys, koska isot pärjäävät muutenkin. Seutukaupunkien kanssa pitäisi neuvotella myös.

Seutukaupungeilla ei ole vastaavaa. Sen sijaan viime vaalikaudella ministeri Vehviläisen johdolla valmisteltiin Seutukaupunkiohjelma. Sen valmistelussa olivat eri ministeriöt ja monet Seutukaupungit aktiivisesti mukana. Pj Olavi Ala-Nissilän johdolla valmisteltiin seutukaupunkiohjelman toimeenpano-ohjeet, jotka Olavi luovutti hiljattain ministeri Lintilälle. Samalla sitoutettiin eri ministeriöt edistämään ohjelmassa sovittuja toimia ja kehittämiskeinoja, kun seutukaupungit tekevät valtioneuvostolle omia esityksiään.

Puolestapuhujia siis on. Forssankin pitäisi tarttua aktiivisesti näihin mahdollisuuksiin. Odotan ,milloin Forssan kaupunginhallituksen pöydälle valmistuisi näitä ehdotuksia, jotka soveltuvat Fossan seudulla toimeenpantaviksi. Lopuksi toivon Forssan Lehdenkin tarttuvan tähän mahdollisuuteen esittelemällä seutukaupunkiohjelman ja sen toimeenpanon erilaiset kehittämiskeinot.

Kukaan muu ei etujamme aja kuin me itse.

Yhteistyöterveisin

Sirkka-Liisa Anttila

kaupunginvaltuutettu