Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tavallisen tavallinen ihminen – Onko poliitikko parempi ihminen laskeutuessaan norsunluutornistaan rahvaan pariin?

Ne ovat hauskoja nämä poliitikkojen kliseet. Paras on tämä: ”Haluan olla lähellä aivan tavallista vorssalaista ihmistä ja hänen arkeaan”. Haloo, voisiko joku määritellä tavallisen ihmisen? Onko se niin kuin oikean poliitikon vastakohta? Onko poliitikko jotenkin parempi ihminen laskeutuessaan sieltä norsunluutornistaan rahvaan pariin jakamaan ikiaikaista viisauttaan?

Vaikeita kysymyksiä ja vastausta ei tulla koskaan saamaan, ei. Ainakaan vorssalaiselta sillä vorssalainen on sellainen, joka vastaa, kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata eikä vastaa kun kysytään, vai miten se nyt meni se Jorma Eton runo. Sillä vorssalaista ei erota vorssalaisesta mikään, ei mikään paitsi Penttilän Mika ja Rauduksen Jouni.

Näin kuntavaalien kynnyksellä tulee miettineeksi erilaisia tapoja kohdata äänestäjiä. Itse en koe kovinkaan hedelmälliseksi jalkautua toreille ja turuille tarjoamaan erilaisia virvokkeita. Ymmärrän kyllä, että se on helpoin tapa tavata ja sopii varmasti monelle, mutta parhaat ja hauskimmat tarinat kuulee kyllä ihan muualla.

Yhtään en innostu myöskään ihmisten oville koputtelemisesta tai puhelimella soittelusta. Mutta eiköhän jokainen tuleva ehdokas löydä itselleen sopivan tavan tunkeutua tavallisen ihmisen mielen syövereihin.

Sillä välin kun joku keksii sen uuden konseptin, niin tallaillaan me torilla vaan. Torilla oli järjestetty hieno paneeli ja Kärjen Jussi veti ammattitaidollaan keskustelun hienosti. Aiheet olivat mitä olivat, mutta puhetta riitti. Kovin olivat yksimielisiä kaikki, mitä nyt sotesta tuli riitaa tai paremminkin kinaa. Paljon oli parranpärinää Forssan tulevaisuudesta ja tultiin siihen tulokseen, että sellainen on tulossa.

Äänentoisto nyt ei häikäissyt, mutta suurin syy oli kyllä itse puhujissa. Kuinka voi olla niin vaikea puhua mikrofoniin?

Näin erityisen tavallisen tavallisena ihmisenä toivotan oikeiden erikoisten poliitikkojen tavalliseen arkeen iloa, jos heillä nyt edes tavallista arkea edes on. He kun ovat erityisen erityisiä.