Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssa pienempi kuin kolme

Valtuustoseminaarissa esiteltiin Pärjäävä Forssa 2-ohjelman suunnitelmaa toivoen sen herättävän keskustelua. Samassa yhteydessä käytiin kaupungin tilannetta läpi. Esille tuli mm. että seutukunnalle olisi järkevin perustaa yhteinen leirikeskus. Samalla todettiin, että Ruostejärven leirikeskuksen alue voitaisiin myydä. Aurinkorannalle haluttaisiin pientaloasuntomessut, lähelle palveluita, todeten, että kaupungilla on paljon tontteja myytävänä valmiin infran äärellä. Pari viikkoa sitten oltiin kovin vielä elävöittämässä keskustaa, mutta oikeasti halutaankin viedä asutus lähemmäksi marketteja. Varsin yhtenäisen tyrmäyksen sai ajatukset pienentää valtuustoa ja puolittaa lautakuntien koot, koska nykyisin asioista väännetään liikaa.

Piippuaukiolle ilmaantunut Forssa <3 -teksti jakaa mielipiteitä. Itse en pidä tavasta arvostaa kulttuuriperintöä ja kaunistaa miljöötä kiinnittämällä siihen valosaastetta sylkevä teksti, mutta makuasiat ovat makuasioita. Tulipa siinä mieleeni, että niin jakoi mielipiteitä myös pari kolme vuotta sitten Forssaan kaavailtu Lotta-patsas. Sekin olisi toteutettu lahjoituksena ilman merkittäviä kuluja kaupungille, mutta hanke kaatui valtuuston enemmistön kantaan. Ehkä tästä vahingosta viisastuneena jätettiin valtuusto tyystin välistä tällä kertaa. Sen sijaan ihan avoimesti lehdessä kerrottiin, että puuhailtiin tällainen pienellä porukalla.

Viranhaltijapäätöksiä ei juuri verkosta löydy, vaikka pitäisi. Rakennustyömaita ilmaantuu ilman, että pariin viikkoon kerrotaan yhtään mitä ollaan tekemässä. Tie voidaan viikoksi katkaista muutaman tunnin varoajalla. Päätöksenteon avoimuus on pelkkä vitsi.

Toiset pitävät hyvänä, että asioita tapahtuu. Hyvä se on minunkin mielestäni, mutta tapa, jolla ne tapahtuvat on kyseenalainen. Ihan jokaisen kannattaisi miettiä, että jos tällainen toimintatapa hyväksytään silloin, kun tapahtuu itselle miellyttäviä asioita, niin sen kääntöpuolena asioita alkaa tapahtua myös silloin, kun ne eivät miellytä. Lain mukaan ylintä päätäntävaltaa kunnassa käyttää valtuusto. Forssassa valtuusto antoi paljon tästä vallasta pois. Jotta on mitään mahdollisuutta saada sitä takaisin, on asukkaiden syytä aktivoitua tulevissa vaaleissa.

Valtuustoseminaarista vielä sen verran, että sen lopuksi kerättiin palautetta ja ideoita, joiden pohjalta suunnitelmia oli tarkoitus kehittää. Seminaari pidettiin torstaina ja jo heti seuraavana maanantaina asia oli hallituksen pöydällä. Juna puskee ja valmistelu jatkuu. Välillä vakuutellaan yhtä ja toista, jotta saadaan vapain käsin puuhata mitä huvittaa ja kun jälkeenpäin selviää mitä on puuhailtu, todetaan, että itsepähän hyväksyitte.

Näin se menee, eikä se paremmaksi muutu itsestään.

Manu Mäkinen (Vas.)