Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koiravero takaisin – Kyllä nämäkin, jotka sen haisevan jätöskasan siihen jättävät, saisivat koiraveroa maksaa, jos sellainen säädettäisi

Muutama viikko taaksepäin oli FL:n mielipidepalstalla kirjoitus koiraveron tarpeellisuudesta. ”Koiraton lenkkeilijä” (FL 7.9.) perusteli erittäin hyvin asiansa ja näihin perusteluihin oli helppo yhtyä. Erittäin harvoin jos koskaan mielipidepalstalla on näin asiallisesti perusteltu ja lueteltu ne kielteisetkin puolet, joita esim. koiranpito aiheuttaa.

Olen odotellut koiranomistajien vastauksia ko. kirjoitukseen, mutta ei ole toistaiseksi näkynyt ainakaan Forssan Lehden palstoilla. Eikä taida näkyä, koska vaikea on vastailla vahvoihin, paikkansa pitäviin perusteluihin.

Itselläni oli koira muutama kymmenen vuotta taaksepäin ja maksoin 15 vuotta koiraveroa olematta lainkaan veroa vastaan. Kyllähän sitä hyvästä lenkkikaverista mielellään veron maksaa, jos kerran vero on säädetty.

Kyselin forssalaiselta luottamushenkilöltä, mitä mieltä hän on tästä koiraverosta ja onko asia niin, että koiraverostakin päättäjillä on enemmistöllä koira itsellään. Tähän hän vastasi, että veroasia tyssää juuri tähän. Yksikään valtuutettu tai valtuustoehdokas ei lähde esittämään koiraveroa, koska olettaa sen vaikuttavan kielteisesti saamaansa äänimäärään.

Eräs valtuutettu kertoi, että koiraveron keräys tuotti vain tappiota, koska se tuli niin kalliiksi yhteiskunnalle. Tätä ihmettelen, kun kerran Hämeenlinnan kaupunki kerää ns. hulevesimaksua 40 euroa erillisellä laskulla joka vuosi. Hulevesimaksun maksaa jokainen kiinteistön omistaja, joka kuuluu viemäröintiasiakkaaksi ja vähän muutkin sivukulmalaiset.

Toinen asia on taas, kun usein olen katsellut, kuinka ennen raavaat miehet työntelivät lastenvaunuja nuori vaimo käsipuolessaan. Tänä päivänä asia on muuttunut niin, että raavaat miehet pissattavat tai kakittavat koiraansa puiston laidassa tai jalkakäytävän reunassa kasvoillaan vaikea ilme, ja yleensä se koiran jätöskasa siihen jää haisemaan. Erittäin harva sen mukaansa ottaa. Kyllä nämäkin, jotka sen haisevan kasan siihen jättävät, saavat koiraveroa maksaa, jos sellainen säädettäisi.

Koiraveroa säädettäväksi odotellen.

Aarre V.