Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerrankin pääsee avattarena firman pikkujouluihin – Kelalaiset sen jo tietävät, miltä se tuntuu

Firmoissa ja työyhteisöissä on pohdittu, miten perinteinen työpaikkojen pikkujoulujuhla järjestetään.

Pikkujoulut ovat monessa työyhteisössä vuoden ainoa juhla, jolloin porukka kokoontuu juhlistamaan lähestyvää joulua ja kulunutta vuotta.

Koronapandemia toi perinteiseen juhlintaan uuden twistin, sillä nykyisessä tilanteessa kokoontuminen ei ole suotavaa, paikoin ei edes sallittua.

Kansaneläkelaitos järjesti perjantaina 8000 työntekijälleen virtuaaliset pikkujoulut.

Ohjelmatoimistolta oli ostettu kahden tunnin bilepaketti, joka lähetettiin suorana lähetyksenä työntekijöiden koteihin. Suorassa lähetyksessä oli esiintymässä valtakunnan eturivin esiintyjiä. Ohjelman hinta oli 120 000 euroa, josta syntyi heti twitter-äläkkä.

Kelan yhtä työntekijää kohden hinta oli 15 euroa. Summa on pikkujouluissa vaatimaton.

Jokainen osallistuja vastasi itse syömisistään ja juomisistaan omalla kotisohvallaan. Tarkoitus oli piristää ja tuoda iloa kelalaisten arkeen poikkeuksellisena aikana.

Etätyö on tuonut työpaikkojen henkilöstöhallinnoille uusia pulmia.

Miten pidetään huolta yhteisöllisyydestä? Miten sujuu työn ja vapaa-ajan erottaminen? Miten ilmaistaan työntekijöistä ja heidän hyvinvoinnistaan välittämistä hankalana aikana?

Virtuaaliset pikkujoulut ovat yksi tapa koota porukka yhteen ja pitää vuosittaisesta perinteestä kiinni edes etäisesti.

Avattarena pikkujouluissa bailaaminen ei kuitenkaan välttämättä tunnu juuri miltään, jos ohjelmaan ei todella ole panostettu. Virtuaalisen ohjelman keksiminen onkin ollut monelle yritykselle ja yhteisölle se vaikein rasti.

Monella työpaikalla juhlinta jää tänä vuonna väliin, koska virtuaalisia kemuja ei vielä toistaiseksi koeta omaksi. Niihin käytettävä raha on pantu esimerkiksi työntekijöiden joulumuistamisiin.

Vuosi 2020 jää historiankirjoihin. Yhdet pikkujoulut ovat koko vuoden kierrossa pieni asia, vaikkakin yhteisöllisyyden kannalta merkittävä.

Tärkeää on, että pandemian jälkeen kokoonnutaan yhteen eikä unohdeta myöskään pikkujouluperinnettä.