Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätöksenteko Forssassa – Yleinen mielipide jää usein kuulematta, vaan ei konsulttien ohjaus

Seppo Vuorio kyseli (FL 22.11.) forssalaisen päätöksenteon marssijärjestystä ja ihmettelee (FL 26.11.), että ketään ei ole reagoinut hänen kysymykseensä.

Forssalaisen päätöksenteon kulttuuri kulkee tällä hetkellä hyvin pitkälle vahvasti oikeistolaisessa kokoomuslaisessa ohjauksessa, henkilökohtaisten suhteiden ryydittämänä. Vahvaa poliittista ohjausta ja jopa painostamista suorittavat erilaiset etujärjestöt yms.

Yleinen mielipide jää usein huomiotta, mm. Ruostejärven leirikeskus, monitoimikylä jne. Kuntalaisia ei juurikaan kuulla heitä koskevissa asioissa (4000 kannanottoa Ruostejärven puolesta).

Talousarviot, Forssan strategiat ja muut pitkän tähtäyksen suunnitelmat ovat pelkkiä papereita, silloin kun joku tai jotkut saavat ajatuksen jostakin heille sopivasta hankkeesta. Usein nämä hankkeet etenevät vauhdilla jo ennen virallista päätöksen tekoa.

Vahvana päätöksen tekoon vaikuttavana tekijänä on ulkopuolinen konsulttien ohjaus, jota virkamiehet poliitikkojen myötävaikutuksella päätöksiensä tueksi hankkivat (vastuun pakoilua). MOT. 23.11. oli varsin paljastava tarina koskien konsulttien toimintoja, tikun nokassa ohjelmassa oli meidänkin forssalaisten suosima FCG:n konsultti Laesterä. Kyseisen konsultin kynän jälki näkyy voimakkaasti Pärjäävä Forssa -strategiassa.

Kulttuurin kunniagalleriaan, jota SV. piti esimerkkinään forssalaisesta päätöksen teosta, otan kantaa tuonnempana ilman konsulttien tai muiden sellaisten apua tai ohjausta.

Tapio Virtanen

Vas.liitto