Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokaisen elämä on arvokas – Forssalaiset pitää ottaa mukaan vaikuttamaan oman lähiympäristön palveluja koskeviin asioihin

Nykyään ongelmina ovat monimuotoisempi ja syvempi yhteiskunnan kahtiajako, eriarvoistuminen, syrjäytyminen ja yksinäisyys. Ennaltaehkäisevän työn merkitystä on korostettava, toimintaan tulee panostaa, yhdessä kunnan, terveystoimen ja kolmannen sektorin kanssa.

Tämä koskettaa kaikkia kuntalaisiamme, lapsia, nuoria, perheitä, pitkäaikaissairaita, vammaisia, ikäihmisiä ja eli jokaista kuntalaista. Ketään ei siis pidä nähdä säästökohteena tai taakkana vaan ihmisenä.

Forssan seutu tarvitsee selkeän suunnan, joka turvaa tuleville sukupolville edellytykset hyvään ja tasapainoiseen elämään, jossa otetaan vastuuta paitsi itsestä, niin myös muista ihmisistä ja ympäristöstä.

Itsekkyyden sijaan tarvitaan enemmän yhteisöllisyyttä sekä huolenpitoa heikoimmista ja lähimmäisistä ihmisistä.

Oikeudenmukaista ja välittävää Forssan seutua ei synny, ettei jokainen meistä ota valinnoissaan huomioon lähimmäistään niin lähellä kuin kaukanakin.

Lapset ja nuoret kaipaavat aikuisten rakastavaa huolenpitoa, jonka parhaana lähtökohtana on oma hyvinvoiva perhe. Kalliilta ongelmien korjaustoimilta vältytään, jos annetaan apua ja ohjausta ajoissa.

Liikuntamahdollisuuden panostaminen on kunnalle kannattavaa, sillä se vahvistaa kuntalaisten terveyttä, parantaa elämänlaatua, ja sitä kautta tuo säästöä. Liikuntapaikoissa on huomioita erilaiset liikkujat, kuntoutujasta kilpaurheilijaan. Liikunta myös yhdistää ihmisiä. Lisäksi on myös huomioitava seurojen ja harrastusryhmien tarpeet ja luotava liikunnan mahdollisuuksia kaikille.

Itsekäs elämäntapa on johtanut velkaantumiseen. Toimintoja ei voi rahoittaa pelkästään lainavaroin. Lainatkin on joskus maksettava takaisin. Menot on vain sopeutettava tuloihin. Taloudelliset haasteet ovat mittavat.

”Byrokratiakirnun” sijasta kunnan tulee olla ihmisiä ja yrityksiä palveleva talousalue. Päätöksenteko on saatava lähemmäksi kuntalaisia. Kuntalaiset pitää ottaa mukaan vaikuttamaan oman lähiympäristön palveluja koskeviin asioihin kuten suunnitteluun, valmisteluun ja päätöksentekoon.

Ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia on edistettävä. Liian usein ihmisoikeuksien kunnioittamista vaaditaan vain, jos omat edut eivät siitä kärsi. Helposti toisista puhutaan pahaa, ymmärretään tahallaan väärin ja maalitetaan.

Lynkkauskulttuuri huolestuttaa.

Asta Jaakkola KD