Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronasta ja sen seurauksista – Monet joutuvat maksamaan kohtuuttoman kovan hinnan henkisesti ja fyysisesti

Viime keväänä, kun kriisi alkoi, kirjoitin mielipiteenäni (FL): ”Kriisiaikoina käy yleensä niin, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Ne. joilla on mennyt huonosti, niillä menee vielä huonommin.”

Vuoden kuluessa tämä on käynyt toteen lähes kaikilla elämän aloilla vaikka toisin usein esitetään!

Valtio on ottanut kymmeniä miljardeja velkaa. Seitsemän miljardia on yhteisvelkaa, josta viimeisen tiedon mukaan 2/3 menisi lahjana huonosti asiansa hoitaneille valtiolle.

Vuoden kuluessa valtio on elvyttänyt hiipuvaa taloutta miljardeilla. Taloudellinen pudotus ei olekaan niin suuri, kuin aikanaan oletettiin.

Monet ovat jopa hyötyneet huomattavasti. Nyt esim. osakkeiden hinnat ovat kohonneet kymmeniä prosentteja ja suursijoittajille(!) lupaillaan melkoisia osinkoja.

Valtiovarainministeri totesi 26.1., että tietyistä epäkohdista huolimatta laina on Suomelle edullinen. Olisi mielenkiintoista saada selvitys, kuinka paljon velkarahaa virtaa osakkeiden kautta ulkomaalaisille sijoittajille.

Monia yrityksiä uhkaa silti konkurssi, ellei valtio elvytä edelleen.

Koulujen etäopetus, eri-ikäisten ihmisten harrastusten lopettaminen, totaalinen tapaamisten kieltäminen monissa tapauksissa, kirkkojen sulkeminen ja monet muut rajoitukset näkyvät jo laajana pahoinvointina, josta monet joutuvat maksamaan kohtuuttoman kovan hinnan henkisesti ja fyysisestikin. Millään rahalla tätä ei korjata, eikä korvata!

Tietoa ja ohjeita elämämme ratoksi onneksi saamme!

Pitkä rivi pääosin sisälukutaitoisia henkilöitä on ollut esittelemässä lähes päivittäin aikaansaannoksiaan ja antamassa meille ohjeita.

Myös TV-toimittajat pitävä meidät ajan tasalla. Joka päivä ilmoitetaan eri lähetyksissä kymmeniä kertoja, montako ihmistä on sairastunut, joutunut sairaalahoitoon ja teholle sekä koronaperäisten kuolemien määrä.

Saamme myös maailmalta tiedot, joista selviää, mitkä maat johtavat eri tilastoja.

Asiantuntijat ovat odottaneet tappavaa pandemiaa jo vuosikymmeniä (TS 9.3. 2020.). Silti tämä on yllättänyt kaikki, koska se on vielä hyvin muuntumiskykyinen.

Vastaavia varoituksia olivat aikanaan SARS ja MERS, jotka saatiin rajoitettua pienelle alueelle, eikä niitä levitetty lentokoneilla ympäri maailmaa. Lisäksi ne olivat niin kaukana meistä!

Pian on pakko alkaa toimenpiteet myös henkisen pahoinvoinnin parantamiseksi!

Pentti Kaunisto