Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Surkeita tulevaisuudennäkymiä Talsoilan koulun lakkauttaminen jälkeen

Hei! Olen neljän lapsen äiti ja toivottavasti pian myös muutaman sijaislapsen äiti. Muutimme perheeni kanssa Rantalanmäkeen viime kesänä, jotta kaikilla lapsilla tulisi olemaan lyhyt ja turvallinen koulumatka. Nyt ehdotetaan Talsoilan koulua suljettavaksi.

Entisenä paavolalaisena tiedän, että jos Talsoilan koulu lakkautetaan, kaupunki joutuu maksamaan koulukyydeistä ja niiden koordinoinnista.

Asunnot eivät varmasti tule menemään kaupaksi millään Talsoilan koulupiirin alueella, joten muutaman vuoden päästä kotisairaanhoidon kustannukset tulevat hipomaan pilviä, koska ikääntyvät ihmiset eivät saa asuntojaan kaupaksi.

Rantapuiston vanhemmat vaativat kaupungilta aitaa Loimijoen viereen, muuten turvallista koulumatkaa ei voi lapsille taata, kun täytyy Keskuskoululle mennä. Voi olla, että vaatii ensin yhden lapsen hukkumisen ja uutisotsikot, mutta sitten suurin kustannuksin Loimijoen reunat turvataan. Tästä moni suivaantuukin, mutta minkäs teet lapsiystävällisessä kaupungissa.

Uudeksi ongelmaksi muodostuu kaikki ne perheet, jotka muuttavat Forssaan mainonnan perusteella. Forssahan aktiivisesti mainostaa itseään, joten odotuksissa varmasti on, että perheitä myös muuttaa kaupunkiin. Lisäksi syntyvyys lähti viime vuonna nousuun. Kohta kaupunki miettii, mihin kaikki lapset laitetaan, kun luokat ovat täynnä.

Tässä yksi näkemys siitä, kuinka Pärjäävä Forssa saa yrittää pärjätä suljettuaan Talsoilan koulun. Onnea vaan.

Niina Varjorinne

Yksi Talsoilan koulua puolustavista vanhemmista