Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka ajaa kuntaliitosta? Luja liitto edellyttää luottamusta, joka syntyy ajan kanssa ja tekojen myötä

Itsenäisyys, itsemääräämisoikeus ja itsellisyys. On ymmärrettävää, jos kuntaliitosta ajaa kaupunki tai kunta, joka haluaa hyötyä – toisten kustannuksella, mutta se ei ole hyväksyttävää. Se on itsekkyyttä.

Jos ja kun kuntien päätösvalta tulevaisuudessa keskittyy ensisijaisesti koulutuksen, kaavoituksen ja kehityksen tontille, jää kunnille enemmän mahdollisuuksia ja aikaa keskittyä toteuttamaan uutta perustehtäväänsä. Muutos helpottaa myös palvelutoiminnan suunnittelua, kun SOTE-sopan keitto kunnissa loppuu.

Forssan seutukunnan yhteistyömahdollisuuksia ja tarvetta muutos ei vähennä, päinvastoin. Riippumattomuuden onnistuminen saavutetaan vain altistamalla itsensä riippuvaiseksi muista. Tämä pätee niin yksilötasolla, yhteisöissä kuin ylikansallisissa liitoissa.

Kuntaliitosten myötä köyhyys ei minnekään katoa, se keskittyy. Kun kaksi köyhää yhtyy, on vain yksi köyhä vähemmän. Luja liitto edellyttää luottamusta. Luottamus syntyy ajan kanssa ja tekojen myötä. Annetaan siis ajan kulua.

Hyvää kuntavaalikevättä itsekullekin!

Antti Niemi