Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokioisten kartanoalue pitäisi myynnin sijaan pitää valtion omistuksessa – Alue soveltuu erinomaisesti mm. kulttuuri- ja matkailutoimintaan

Surullisena olen lukenut sanomalehtien kirjoituksia Jokioisten kartanoalueen myynnistä, jonka Senaatti-kiinteistöt on aloittanut.

Kartanoiden historia ulottuu 1500-luvulle ja ympärillä olevien rakennusten kanssa se muodostaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden Suomen historiasta.

Alue rakennuksineen on suojeltu ja suojelusuunnitelmia päivitettiin viime vuonna. Museoviraston mukaan Suomessa ei ole toista vastaavanlaista kohdetta. Kunnan koko historia ja identiteettimme perustuu tuohon alueeseen.

Jokioisten Vasemmistoliitto on ottanut kantaa myynnin lopettamiseksi syyskokouksessaan 2019. Hämeen Vasemmistoliiton syyskokous teki asiasta myös kannanoton 26.9.2020.

Ministereille olen antanut asiasta kirjelmiä. Vielä meille ei ole vastattu myöntävästi myynnin lopettamisesta.

Näen, että tällainen arvokokonaisuus pitäisi olla valtion omistuksessa. Alue soveltuu mm. kulttuuri- ja matkailutoimintaan erinomaisesti niin paikallistasolla kuin valtakunnankin tasolla.

Ehkä ajattelen aluetta liian sydämellä, kartanoalue on ollut aina jollakin tavalla minun ja sukuni elämässä mukana. Siksi haluaisinkin, että upea kokonaisuus säilyy tuleville sukupolville yhtenäisenä ja elävänä historiallisena muistomerkkinä.

Annetaan Harmaan Rouvan vaeltaa alueella rauhassa!

Tarja Kirkkola-Helenius

kuntavaaliehdokas (vas.)