Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kojon ”kehätie” kuntoon! – Tieväylän parantamisesta ja liikennejärjestelyistä olisi paljon hyötyä

Uuden tiesuunnitelman laatiminen Koijärven koulu-päiväkodin pihalle on ehdottoman tärkeä asia liikennemäärien kasvaessa.

Kojon kohdan tieväylän parantamisella ja liikennejärjestelyillä ratkaistaan merkittävällä tavalla keskustan toimivuuden ja viihtyisyyden liittyviä liikenneturvallisuusongelmia. Monesta näkökulmasta paikallisella tasolla.

Yhä useammin lapset tuodaan autolla, myös vanhempien kiire lapsia kuljetettaessa tulee huomioida eli tilavat jättö- ja hakupaikat.

Näin jokapäiväinen liikkuminen helpottuu, sekä liikennehäiriöt vähenevät.

Hyödyt ovat laaja-alaisia ja merkittäviä.

Keskeisimmät vaikutukset ovat: Liikkumisen turvallisuus ja sujuvuus paranevat merkittävästi, kuljetusten ja paikallisen liikenteen osalta.

Välillisesti hyvistä tieyhteyksistä on hyötyä koko Forssan seudun kehitykselle.

Omakotitontit kävisivät paremmin kaupaksi.

Aktiivisten, paikallisten yhteisöjen ja eri harrastustoimintojen järjestäjien kanssa koulun käyttöaste on korkea myös iltaisin ja viikonloppuisin, vaikka nyt koronan takia on tauolla useampi harrastus.

Tunnistetaan lastennäkökulman oikeudet tulla huomioiduksi omana tiekäyttäjäryhmänä, esim. lasten kulkureittejä vaikkapa tiemerkinnöissä, kasvillisuudella ja valaistuksilla.

Asta Jaakkola KD