Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaus Marjamäen kirjoitukseen: "Ei ole mitään järkeä lakkauttaa elinvoimaista koulua!"

En näe mitenkään, kuinka Talsoilan koulun lakkauttaminen olisi miltään kannalta Talsoilan koululaisten edun mukaista. Koulukaverit erotetaan eri kouluihin ja koulumatkat hankaloituvat.

FCG:n 2016 vuoden Palveluverkkoselvityksessä ennustettiin Talsoilan koulun lapsimääräksi 2020–2021 yhteensä 199 lasta, mutta oikeasti lapsia on 225 eli 26 oppilasta enemmän kuin ennuste. Näin ollen voimme olettaa että myös tulevien vuosien ennuste on aivan liian alhainen Talsoilan koulun suhteen. Ensi lukuvuodellekin on luvassa kaksi luokkaa jos radikaaleja muutoksia ei tapahdu.

Ei ole mitään järkeä lakkauttaa juuri remontoitua (2019 valmistunut remontti), elinvoimaista koulua!

Uskoisin että puoli miljoonaa saa säästettyä muustakin. Esimerkiksi oppilaat eivät aivan välttämättä tarvitse uusimpia iPad-malleja. Halvempiakin, aivan riittävän laadukkaita vaihtoehtoja löytyy. Ja pienemmät luokat voisivat hyvin kierrättää laitteita. Jo näistä tulisi tuntuvat säästöt kaupungille. Eikä lapsiystävällisyydestä tarvitsisi tinkiä koulua lopettamalla.

Toisaalta, voisiko esikoululaiset jakaa omiin tuleviin kouluihinsa esikoulua käymään? Näin saataisiin kouluja täydemmiksi. Ja koulupäivien aikana liikunta-, iltapäiväkerho- ym tilat tulisi hyödynnettyä tehokkaammin.

Myös pienet koululaiset hyötyisivät paremmasta joustosta aamujen ja iltapäivien suhteen kun voisi hyödyntää esiopetuksen henkilökuntaa tähän. Sekä koulun että esikoulun henkilökunta puolestaan saisi tukea toisiltaan suuntaan ja toiseen. Etenkin Monikylässä varhaiskasvatuksessa olevat lapset hyötyisivät tällaisesta järjestelystä, koska heidän ei tarvitsisi vuodeksi siirtyä Monikylästä pois esikoulua käymään.

Vaihtoehtoja säästöihin löytyy varmasti ilman lähikoulujen uhraamista!

Niina Varjorinne

yksi lähikouluja puolustavista vanhemmista