Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osaammeko hoitaa lasten ja nuorten hyvinvointia??? Forssalainen nuorisotyö on ajettu alas katastrofaalisesti

Sanni Grahn-Laasonen kiinnittää kolumnissaan (FL 7.2.) huomiota ajankohtaiseen ja erittäin tärkeään asiaan, lasten ja nuorten hyvinvointiin. Olen myös huolissani artikkelissa mainituista lapsien liikkumattomuudesta ja siitä johtuvista negatiivisista vaikutuksista, rajoitukset nuorempienkin osalta ovat kuitenkin välttämättömiä.

Toivoisinkin että Sannin edustama viiteryhmä alkaisi paneutua Forssassa valitsevaan suuntaukseen, jossa kaikki nuoriin ja lapsiin kohdistuneet elinvoimaa ja hyvinvointia ylläpitävät toiminnot julkisen sektorin osalta ollaan ajamassa alas. Tässä asiassa ei hurskas kirjoittelu auta. Meidän pitää satsata ennalta ehkäiseviin toimenpiteisiin.

Virkamiesten ohjauksessa kokoomuksen tuella on forssalainen nuorisotyö ajettu alas katastrofaalisesti. Ja lisää karsintoja on tulossa (uudelleen järjestelyjä).

Forssan vasemmistoliitto on esittänyt näkemyksiään ja aloitteellisuutta nuoriin liittyvissä asioissa lukuisia kertoja saamatta vastakaikua. Mm. Ruostejärven leirikeskuksen osalta on aloitteemme kaikunut kuuroille korville, nuorisotoimen puolittaminen oli virhe, jota maksamme tulevaisuudessa verorahoin.

Viimeinen esimerkki Kokoomuksen lapsi- ja nuorisoystävällisyydestä oli viime viikon valtuuston kokouksessa tehty aloite viheralueiden lasten ja nuorten saattaminen tasavertaiseen asemaan muiden forssalaisten lasten ja nuorten kanssa, se ei saanut yhtään allekirjoitusta kokoomuksen valtuutetuilta. Aloitteen alle kirjoitti Vas.liitto, Demarit, ja Keskusta, muilta ryhmiltä ei tullut tukea aloitteeseen ainakaan tässä vaiheessa.

Talsoilan koulu, joka oleellisesti liittyy kouluverkostoselvitykseen, on osa monitoimikeskuspolitiikkaa. Mielestäni lähikoulujen säilyttäminen on lapsiystävällistä toimintaa, joka tukee ja edistää lasten kasvua ja kehitystä turvallisessa ympäristössä, ja on omiaan vahvistamaan Forssan imagoa ja palvelee lapsiystävällisiä tavoitteitamme.

Tapio Virtanen (vas.)