Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alle kymmenvuotiaan lapsen taidot varsinkin vilkkaassa kaupunkiliikenteessä ovat varsin puutteelliset!

Vuonna 1973 valmistui Liikenneturvan ohjauksessa (toht. Martti Mäki) tutkimus (Pentti Kaunisto: Forssalaisten lasten liikenteestä ja sen aiheuttamista vaaroista). Yhtenä pontimena oli se, että perheen lapsi oli ruhjottu paloaseman suojatiellä ja samanikäinen poika menetti henkensä Puistolinnan suojatiellä samalla viikolla.

Kaupunki ei katsonut tutkimusta tukemisen arvoiseksi!

Vuotta myöhemmin valmistui tutkimus: Eri kulkutapojen yleisyys työ-, ostos- ja virkistysmatkoilla Forssassa. Syynä oli se, että kysymykseen: ”Koska Forssaan tulee ensimmäinen pyörätie? Vastaus oli yksiselitteinen: ”Ei koskaan!” Perusteluna oli se, että pyöräily loppuu tulevaisuudessa, joten teitä ei tarvita! Näin ei onneksi ole käynyt,

Toivottomien yritysten jälkeen eri tahoille kirjoitin tasavallan presidentille kirjeen sen hetkisestä liikennekurjuudesta. Olin silloin tehnyt yhteistyötä Liikenneturvan kanssa kymmenen vuotta ja liikennetilanne oli tullut tutuksi. Edellä mainittuna vuonna menetettiin 1143 ihmishenkeä liikenteessä. Heistä oli alle 15-vuotiaita 150.

Uudenvuoden puheessaan presidentti otti liikenneturvallisuuden yhdeksi aiheeksi. Häneltä tuli myös ”myllykirje” kaupungille. Sen seurauksena oli soitto, joka yksiselitteisesti aloitettiin: ”Mitä s….naa se Kekkoselle kuuluu, mitä Forssassa tehdään.!”

Lapsen tien turvaaminen on vaikeaa. Alle kymmenvuotiaan lapsen taidot varsinkin vilkkaassa kaupunkiliikenteessä ovat varsin puutteelliset!

Liikenneturvan kanssa tehty parinkymmenen vuoden yhteistyö liikenneturvallisuuden saralla antaa taustaa sille, että olen valmis keskustelemaan lasten liikenteestä ja sen turvallisuudesta koska tahansa! Koulun lakkauttamisesta johtuvia ongelmia olisi kyllä muitakin.

Koulukyyditys voi tulla kaupungille kalliiksi. Tietääkseni kilometrirajoitukset edelleenkin poistuvat, jos matka todetaan vaaralliseksi. Kun tähän aikoinaan pyydettiin poliisiviranomaisen lausunto oli se varsin selkeä! Suuri osa Talsoilan koulun vanhemmista voi mielestäni anoa kyyditystä.

Olisi myös mietittävä, onko merkitystä 22.9. 2020 valtuuston kokouksessa tehdyllä kysymyksellä ”Uhkaako Monikylän toteutuminen ajaa alas muitakin kouluja kuin Tölön ja Kuhalan?” Vastaaja ei uhkaa nähnyt! Nyt asiasta ollaan tekemässä päätöstä.

Kummastusta herättää myös eräiden päättäjien tietämättömyys asiasta, josta päättivät!

Valtuutetulle, joka yllättyi (FL 10.2.) asian etenemisestä huomautan, että tilanteen ratkaisi YKSI ääni valtuustossa!

Nimien keräys on hyvä idea, mutta se ei ole auttanut ennenkään. Perustakaa Pro Forssa, vaikka se vaalien läheisyyden takia on nyt myöhäistä, mutta myöhemmin ehkä käyttökelpoinen!

Kysymys on paljosta muustakin kuin Talsoilan koulun oppilaista ja heidän koulutiestään

Uskoen siihen, että Talsoilaa ei lakkauteta vuonna 2022!

Pentti Kaunisto