Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimistelua lumihangessa? Talsoilan koulu on ainoa, missä on varasto telinevoimistelun matoille, puomeille, trampoliinille yms.

Talsoilan koulun lopettaminen on herättänyt paljon huolta perheissä. Asiaa on käsitelty monelta kantilta, mutta yksi merkittävä asia ei ole vielä tullut esille. Missä ja miten kaupungissamme tullaan harrastamaan liikuntaa vai tullaanko?

Forssan Naisvoimistelijat on perinteikäs ensi vuonna 70 vuotta täyttävä seura, jonka tarkoitus on taata lapsille turvallinen ja terveellinen liikuntaharrastus. Parhaimpina aikoina ennen koronaa seurassamme liikkui noin 350 lasta, nuorta ja aikuista. Aktiivisesti pyrimme kehittämään uusia ryhmiä ja olemaan kuulolla mitä lapset haluavat harrastaa. Toki meillä on aikuisillekin suunnattuja ryhmiä esim. akrobatia. Kesällä olemme järjestäneet viikon mittaisia sporttileirejä.

Tämä kaikki toiminta vaatii siihen soveltuvat riittävän isot tilat. Isoin harrasteryhmämme on telinevoimistelu, jossa tarvitaan paljon erilaisia mattoja, puomeja, trampoliini yms. Talsoilan koulu on ainoa, missä on näille varasto. Joukkuevoimistelijat käyttävät 14×14 metrin mattoa, mikä rullataan lattialle viikonlopuksi. Nämä satojen kilojen mattorullat on pukuhuoneissa säilytyksessä niille rakennetuilla telineillä. Joka viikko FNV on varannut saliaikaa Talsoilan koululta 45 tuntia. Selvästikään kaupungilla ei ole suunnitelmaa, minne ryhmämme ohjataan, jos koulu ja sali suljetaan.

Ikävä tosiasia on se, että ilman kunnollista liikuntasalia ei voida harrastaa ja siihen loppuu seuramme toiminta. Saliajoista on muutenkin jo kova pula ihan jokaisessa seurassa, joten mikään jäljelle jäävien salien tehostaminen ei tule kysymykseen, kun vielä Tölön koulukin puretaan ja näin menetetään yksi kokonainen iso sali joka tapauksessa.

Olimme voimakkaasti ajamassa Monikylän suunnitteluvaiheessa sinne isompaa salia muiden seurojen kanssa, mutta valitettavasti tarvetta ei päättäjät sille nähneet. Lapsiluvun väheneminen on huomioon otettava asia myös meillä FNV:llä. Salitarve ei kuitenkaan vähene suoraan lapsilukuun verrattuna, koska ryhmät on jaettu ikäkausittain.

Nyt haluamme kysyä kaikkien lasten ja vanhempien puolesta miten ja missä liikuntaa tullaan harrastamaan kaupungissa tulevaisuudessa? Tämä asia on ratkaistava, ennen kuin mitään päätöksiä koulun ja salin sulkemisesta tehdään eikä vain kuitata ylimalkaisesti ”kyllä ne asiat järjestyvät”, niin kuin tapana on ollut.

Joka on käynyt näytöksissämme Feeniksissä tietää, miten paljon liikunta antaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Toivottavasti pian pääsemme normaalin harrastamisen rytmiin ja voisimme tänäkin vuonna järjestää kauden huipentuman näytöksen muodossa, mitä edeltää paljon harjoittelua saleilla.

Forssan Naisvoimistelijat

Johtokunta