Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vanhemmat, luottakaa lapsiinne!" – Kertokaa ja keskustelkaa Forssan koulutilanteesta

Forssan kaupunki on teettämässä laajan lapsivaikutusten arvioinnin. Osana arviointia forssalaisilta lapsilta, nuorilta, vanhemmilta sekä muilta tahoilta tullaan kysymään näkemyksiä koulujen parantamisesta ja heidän palvelutarpeistaan, näin kerrotaan. Seuraan mielenkiinnolla, miten tämä toteutetaan.

Jos lapsilta kysellään jonain päivänä koulussa heidän palvelutarpeistaan, mitä pienet lapsemme siihen osaavat vastata? Olen kuullut usean aikuisen sanoneen, ettei ole kertonut asiasta lapsilleen, koska eivät halua huolestuttaa heitä.

Nyt vetoankin vanhempiin: Luottakaa lapsiinne!

Kertokaa ja keskustelkaa tilanteesta. Antakaa lapsillenne heidän ansaitsemansa oikeus pitää puoliaan ja kertoa, että heidän tarpeensa on pitää oma lähikoulunsa, tutut koulukaverinsa ja lyhyt, turvallinen koulumatkansa.

Muussa tapauksessa todennäköisesti käy niin, että tuloksissa kerrotaan, ettei lapsilla ollut tarpeita ja toiveita asian suhteen ja koulun voi hyvin lakkauttaa.

Lapset, pienetkin ovat yllättävän fiksuja ja kestäviä ja tällaiset asiat olisi parempi kuulla omilta vanhemmiltaan. Jo eskari-ikäisetkin ovat asiaa keskenään pohtineet, joten kyllä se aina jostain korviin kantautuu. Miten, siihen me vanhemmat pystymme vaikuttamaan.

Niina Varjorinne

yksi lähikouluja puolustavista vanhemmista