Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän uhittelusta: "Maata ei näillä boikotointimenetelmillä saada polvilleen, päinvastoin"

Vaikka tunnetusti viime aikoina Suomessa sananvapaus loppuu, mikäli ei liity Trumpin, Venäjän ja Perussuomalaisten morkkaajiin eikä samaista koronapandemiaa vähintään ruttoon tai ei usko ilmaston lämpenemistä ihmisen aiheuttamaksi, uskallan yrittää kommentoida Forssan Lehden pääkirjoitusta 13.2.

Pääkirjoitus sinänsä on provosoiva: Venäjä vastaa arvosteluun uhittelulla. Vuosikausien Venäjää ärsyttävät päivittäiset NATON hävittäjien ylilennot Kaliningradin ilmatilassa, NATON Itämeren laivastoharjoitukset ja Länsi-Ukrainan kiihotustaktiikka Krimin vuoksi sen sijaan ovat tabuja teemoja. Se vis pacem para bellum, jos haluat rauhaa, varustaudu sotaan, kuten Venäjän ulkoministeri viestitti. Tässä konfliktissa joku haluaa sotaa ja joku alkaa varustautua siihen.

Itse pienestä kärpäsestä tehdystä härkäsestä eli enemmän tai vähemmän vaikuttaja Navalnyistä sen verran, että kenenkään talonpoikaisjärkeen ei mahdu, että jo länteen – ja harvinaisen nopeasti – turvaan päässyt myrkytyksen uhri palaa heti takaisin oletettujen murhaajien pariin.

Venäjää vastaan suunnitellaankin taas uusia pakotteita. Lieneekö se jo kieltäytymistä maakaasusta ja öljystä vaiko jopa eurooppalaisia ja amerikkalaisia huomattavasti tehokkaammaksi, 91,6% (lähde: The Lancet), osoittautuneesta ja edullisesta koronarokotteesta Sputnik V:stä, nähdään tulevaisuudessa.

Osuvaa pääkirjoituksessa on, että eristämis- tai sanelupolitiikalla Venäjän ihmisoikeustilanne tuskin paranee tai EU:n ja Venäjän keskinäiset kauppakumppanuudet kehittyvät. Tuskin.

Siihen voi vielä lisätä, että EU:n Suomellekin sanelemasta Venäjän boikotoinnista ei kärsi EU:n heikentämiseen tähdätyn idean taustavoima USA mutta Euroopan valtiot kuten Suomi, Baltian maat, Puola ja itse EU:n lipunkantaja Saksakin.

Venäjää ei näillä boikotointimenetelmillä saada polvilleen. Päinvastoin, siellä alkaa kukoistaa uusi teollistuminen kiinalaisella ja japanilaisella know-howlla joka maksetaan öljytoimituksilla ja kun/jos kauppa vapautuu, osoittautuvat eurooppalaiset tehtaat museoitaviksi niin tekniikaltaan kuin kapasiteetiltaan. Samaa voi sanoa elintarviketuotannosta. Monet keskieurooppalaiset viljelijät ovat jo vaihtaneet sadan hehtaarin peltonsa sataantuhanteen Venäjällä ja 50 lehmäänsä 5000een, meijereitä nousee ja Suomikin jää istumaan oltermannikasansa päälle.

Simo Salomaa