Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lenkkiraivoa pökäleistä: Koiranjätöksiä löytyy nyt kasamäärin ladulta ja kulkuväyliltä

Valkeat hohtavat hanget ja 5 kg sitä itseään eli tunnustan, lenkkiraivoaja olin minä. Lähdin lenkille Kuuston suunnalta kohti Heikan koulua. Lämpö alkoi nousta heti päästyäni asuinalueemme takana kulkevalle pyörä- ja kävelytielle. Tien vierellä kulkee hiihtolatu, jonka keskellä komeili koiran jätökset. Siihen oli tietysti ollut helppo tehdä asiat pehmeän hangen sijasta. Jatkoin matkaa kohti Heikkaa ja mieli synkkeni askel askeleelta. Tiellä, ei siis pelkästään sivussa hangella, oli vähän väliä kaikenkokoisia jätöksiä, viimeiset Heikan koulun polkupyörätelineiden viereisessä lumikasassa.

Piste i:n päälle tuli kuitenkin Lamminrannassa. Eräs herra oli ulkoiluttamassa koiraansa, jolle en voinut olla huomauttamatta, että heiltä unohtui jotain koiran tehtyään asiansa avantouimareiden saunan nurkalla. Siitähän riemu repesi. Kyllä hän kerää sitten kun muutkin ja hän kyllä korjaa jälkensä keväällä. Näistä lupauksista onkin paljon iloa katsellessa joka puolella näkyviä kasoja. Ja millä oikeudella minä korotin ääntäni vanhemmalle miehelle, ihmeteltiin seuraavaksi, hänhän oli varmaankin muutaman vuoden lähempänä eläkeikää kuin minä, jo yli viisikymppinen minäkin.

En syytä koiria ja olen mitä suurin koirien ystävä. Mutta minkä takia koirien isännät ja emännät ovat täysin välinpitämättömiä, tärkeintä on vain ”minä itse” välittämättä lainkaan yhteisestä omaisuudestamme, ympäristöstä ja muista ihmisistä?

Sen verran näkemäni ja koiranulkoiluttajan kohtaaminen vaikutti, että kävin lenkin jälkeen keräämässä koirien jätökset lasteni, kahden heikkalaisen koulumatkan varrelta, joka on n. 600 m. Saalis ei ollut enempää eikä vähempää kuin alussa mainitsemani 5 kg, mikä mahtui juuri ja juuri yhteen muovikassiin. Tiedän, että teko ei kauaa kaunista maisemaa.

Ei luulisi kuitenkaan olevan ylivoimainen tehtävä kenellekään pitää pientä muovipussia koiraa ulkoiluttaessa mukana, ja kuljettaa se takaisin kotiin roskikseen, sillä ko. koiranulkoiluttajien mukaanhan kaupungin koirankakkapöntöt ovat kuitenkin täynnä ja lumen peitossa.

Juha Koskenoja