Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juna kulkee ja rahaa palaa: Tammelan yhtenäiskouluprojektissa oikeat päätökset olleet vähissä

Tuntematta kovinkaan hyvin Tammelan kunnan virkamiesten ja poliitikkojen kykyä hoitaa ja valmistella asioita päätökseen, arvostelen tätä kyseistä asiaa ainoastaan yhtenäiskouluprojektin osalta.

Jo pari vuotta sitten valtuusto päätti kunnanhallituksen esityksestä purkaa vanha koulu ja rakentaa vapaana olevalle tontin osalle uusi koulu.

Valittiin projektin pääsuunnittelijaksi pienehkö arkkitehtitoimisto Sastamalasta. Tämä suunnittelusopimus purettiin noin vuosi sitten ja maksettiin sopimuksen purusta 15–16000 €. Nämä rahat menivät kuin ”Kankkulan kaivoon”,

Nyt haetaan uutta pääsuunnittelijaa ja samalla tehdään Tammelan kunnan teknisen lautakunnan toimesta nykyisen koulun rakennuksiin kuntotarkastukset, kustannukset 40 000 €

Tämän kuntotarkastuksen pitäminen on ollut ainoa oikea päätös tässä projektissa, mutta olisi pitänyt tehdä jo kolmisen vuotta sitten. Jos kuntotarkastuksen jälkeen tehdään päätös nykyisen koulun saneerauksesta, niin silloin arkkitehtisuunnittelu jää vähäiseksi ja pääsuunnittelijaksi valittaisiin todennäköisesti LVI- suunnittelija.

Jos kunta olisi noudattanut jättämäämme kuntalaisaloitetta 25.1.2020, olisi Tammelan kunta säästänyt paljon rahaa ja rakentaminen olisi voinut alkaa jo ensi keväänä koulujen kevätjuhlien jälkeen.

Tiedoksi kuntalaisaloitteemme allekirjoittajille, että Tammelan kunnan kunnanhallituksen vastineessa otettiin kantaa vanhoihin epäolennaisiin asioihin, kuten nykyisen koulun sisäilmaan, eikä meidän aloitteemme mukaiseen pääasiaan, nykyisen koulun todellisten saneerauskustannusten selvittämiseen.

Juna kulkee ja rahaa palaa. Projektienhoidon maaliin saattamisen pahimmat viholliset ovat päättämättömyys ja tekemättömät työt.

Kohti vaaleja! Mehän ajattelemme ja äänestämme!

Heikki Pietilä