Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käyttäytymisen lisäopiskelu kannattaisi: "Älkää mollatko toisia!"

Otin kirjahyllystämme esiin Uuden tietosanakirjan, jonka sivulla lukee: Psykologia on tiede, joka käsittelee ihmisen elämyksiä ja käyttäytymistä, mm, havaintoja, muistia, oppimista ajattelemista, yksilöllisiä eroja jne. Näistä minun mielestäni tärkeimpiä taitavat olla elämykset ja käyttäytyminen, joiden olen huomannut monelta unohtuneen, tai ovat unohtumassa. Elämyksiin kuuluu esimerkiksi tyytyväisyys, jota voi saada osakseen silloin, kun on tehnyt jonkun tehtävän, tai työn jossa on onnistunut oikein hyvin. Taikka kulkenut luonnonkauniissa paikoissa, tai katsellut ja nauttinut kauniista säästä ja vaikka kevään tulosta, joka nytkin tulee aina lähemmäs.

Käyttäytymisen muuttumisen huomaa jokainen itseään ja muita tarkkaileva ihminen. Käyttäytymisen muutokseen vaikuttavat alati lisääntyvät koronaviruksen tuomat huolet ja murheet, maskin käyttämisen ja kokoontumisten määräykset. Kokoukset täytyy pitää pienissä ryhmissä, tai etänä, joka tietenkin useamman harjoittelun jälkeen onnistuu paremmin.

Tärkeimmän ja ihmisten elämään vaikuttavan muutoksen huomaa lehtiä lukeva ihminen. Varsinkin nyt kuntavaalien lähestyessä ja kirjoituksia laatiessa arvostellaan toisia ehdokkaiksi aikovia ja heidän puolueitaan. Kirjoitetaan jopa asioita, jotka ovat elettyä elämää, ja muistellaan asioita, joita ei kannattaisi kaivaa esiin. Siis toisten ihmisten ja heidän puolueiden mollaaminen tulisi kokonaan jättää sivuseikaksi. Mollaamista tapahtuu jopa puolueiden ja ryhmien sisällä, kun jäsenistön joukossa on joku, joka kokee tietävänsä asioista paljon paremmin kuin toiset. Ennen sanottiin pyrkyreiksi kaikkia puolueen sisällä yksin sooloilevia.

Yhteistyö on paras valttikortti. Tärkeintä olisi tuoda kaikkien tietoon uusia ideoita, jotka vaikuttaisivat kaikkien elämään ja varallisuuteen, taikka paremminkin ansioiden riittämiseen. Laite olohuoneen nurkassa, radio ja päivän lehdet kertovat, mitä kauheimpia asioita ihmisten teoista, mukaan luettuna veriteot, petokset ja lapsiin kohdistuvat raakuudet ja vääryydet.

Päättäköön ulkomaalaiset asioistaan omalla tavallaan, mutta päätetään me Forssan, naapurikuntien ja koko Forssan Lehden levikkialueen kuntien asukkaat asioistamme sitä järkeä käyttäen, jonka syntyessämme olemme perintönä saaneet.

Toimeliasta kuntavaalikevättä kaikille!

Erkki Kaakinen