Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirat, muovi ja sokeri haittaverolle – Hallitus ei halua puuttua ihmisten terveyttä, vapaa-aikaa ja jätteitä koskeviin asioihin!

Hallitus hakee kiivaasti jotakin verotettavaa, jotta valtion talous ei menisi täysin kuralle massiivisten lainojen vuoksi. Pyritään etsimään etenkin haittaveroja, joilla samalla tuetaan ilmaston muutoksen torjuntaa.

Kaikki mahdollinen autoihin kohdistuva verotus on jo maksimissaan, samoin energia-, alv-, tulo-, ym. vastaavat verot.

Jostakin syystä ei vain haluta puuttua ilmiselviin terveyttä, vapaa-aikaa ja jätteitä koskevia asioita, joihin jokainen ihminen voi omilla toimillaan vaikuttaa ilman, että olisi pois pakollisista menoista. Nimittäin koira-, muovi- ja sokeriverot.

Kansa lihoo huimaa vauhtia ja kaikenlaiset sokeroitujen juomien ja ruokien kulutus kasvaa huolestuttavasti. Lihavuus aiheuttaa valtavat terveyskustannukset yhteiskunnalle, makeus ihmisten hampaille. Ylipaino ei sinänsä ole sairaus, mutta se johtaa kymmeniin sairauksiin ja vaikeuttaa suuresti elämää. Se on myös pääasiallisesti itse aiheutettua, vaikka mitä yritetään selittää.

Koiria on Suomessa kohta miljoona (enemmän kuin missään muussa maassa / henki). Koirabisnekseen käytetään vuosittain noin miljardi euroa (1000 000 000 €). Lisäksi niistä aiheutuu suuret kustannukset yhteiskunnalle monin eri tavoin. Niille syötetään varovasti arvioiden 50 000 tonnia pääasiassa tuontiruokaa ja tuottavat vielä enemmän jätettä. Eikä koira ole vegaani. Katsoisivat ihmiset samalla vähän, minkä kokoisen koiran ja kuinka monta hankkisivat.

Muovin on havaittu olevan valtava ongelma koko maailmassa. Siksi kaikelle muoville pitäisi saada kunnon vero. Suomessakin juodaan satoja miljoonia pullollisia virvoitusjuomia, jopa vettä kertakäyttöpulloissa.

Koteihin ja työpaikkoihin ostetaan juomia muovipulloissa, vaikka vesi voitaisiin juoda suoraan hanasta tai ostaa tiivistemehua lasipullossa ja sekoittaa se veteen. Se on vain tottumuskysymys. Myös esimerkiksi tuulilasin pesuneste myydään valmiina veteen sekoitettuna, vaikka se voisi olla tiivisteenä, jolloin materiaalin määrä olisi noin 1/5. Vastaavia esimerkkejä on vaikka kuinka paljon.

Huvittavaa, että vaaditaan jonkun mitättömien muovisten mehupillien kieltämistä, kun yhdessä cocispullossa on monin verroin enemmän muovia, mutta sitä ei kielletä.

Kaikista näistä syntyisi satojen miljoonien verotulot ja samalla saavutettaisiin monia hyödyllisiä asioita. Jostakin syystä vain näitä ei hallitus halua käyttää.

Veronmaksaja