Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Axelin eskarin ongelmakohdat – Esimerkiksi ulkotilat sijaitsevat hankalan kaukana

Forssan Lehden mielipidesivuilla 24.2. kuvattiin Axelin eskarin etuja ja yhteistyötä Wahren-opiston kanssa. Kyseinen kirjoitus nostaa musiikki- ja kuvataidekasvatuksen yhdeksi eskarin eduksi, huomioimatta kuitenkaan sitä, että näitä opiston kursseja käyttää eskarilaisista vain osa, ei läheskään kaikki. On toki ymmärrettävää, että opiston opettaja kehuu Axelin eskarin sijaintia. Sijainti lähellä opiston tiloja mahdollistaa opistolle lisää harrastajia.

Tässä kaikessa toiminnassa jää kuitenkin huomioimatta se, että varhaiskasvatuksen opettajat ovat kaikki koulutettuja antamaan myös musiikki- ja taidekasvatusta, sekä nykyään myös varhennetun englannin opetusta, joten kaikki esiopetusikäiset joka tapauksessa pääsevät osaksi tällaista toimintaa ihan oman eskaripäivänsä sisällä. Yhteistyö opistojen ja kuvataidekoulun kanssa on vain lisäopetusta niille, jotka siitä haluavat maksaa.

Toisekseen kirjoitus mainitsi, että eskarilaisten ryhmät muodostetaan koulujen mukaisesti. Tämä on varmasti ollut monesti pyrkimys, mutta toteutunut se valitettavasti ei ole. Noin 15 oppilaan eskariryhmässä on yleisesti ollut 3-4 koulun oppilaita. Luonto- ja liikuntaryhmät, sekä Talsoilaan menevien suhteellisesti suurin määrä sekoittaa ryhmiä niin, että samaan kouluun menevistä ei voida muodostaa aina yhtä ryhmää. Tätä on toki paikattu tutustumalla oman koulun oppilaisiin erityisinä pajapäivinä, mutta se ei silti poista uudelleenryhmäytymisen ongelmaa.

Axelin eskarin tiloista voi olla montaa mieltä, mutta tosiasia on se, että ulkotilojen sijaitessa niinkin kaukana kuin se tässä tilanteessa sijaitsee, joutuvat eskarilaiset odottamaan aina sisätiloissa, täysissä ulkovarusteissaan, kunnes viimeinenkin ryhmän oppilas on pukeutunut. Ryhmää täytyy tällaisissa tiloissa liikutella aina yhtenä kokonaisuutena, ja jokainen voi varmasti arvioida itse kauanko pienellä 6-vuotiaalla voi kestää pukeutua talvipakkasilla.

Lopuksi vielä voi sanoa, että ongelmallisista tiloista ja muusta huolimatta, Axelin eskarin henkilökunta on aina ollut todella osaavaa, motivoitunutta ja erittäin ammattitaitoista. Tämä ihana ja huomionarvoinen asia ei kuitenkaan poista sitä, että parhaimmat pedagogiset ja lapsiystävällisimmät ratkaisut saavutetaan sillä, kun eskarilaisia ei eristetä vuodeksi mihinkään, vaan luodaan joustava ja kaikille tasavertainen polku varhaiskasvatuksesta perusopetukseen.

Talsoilan koulun vanhempienyhdistys