Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkretiaa pöytään si! Mistä perussuomalaiset käytännössä leikkaisivat ja miten?

Hämeen Perussuomalaisten puheenjohtaja Antti Salminen (FL 3.4.) tarjoili ilmeisesti jonkinlaisen vastineen kuntaveroa käsittelevään kirjoitukseeni ja päätyi puhumaan humanitaarisesta maahanmuutosta.

Salmisen mauttoman laskelman rinnalle humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista Forssalle voisi rakentaa vastaavan laskelman perussuomalaisten kustannusten osuudesta sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä käräjäoikeuden kustannuksista. Kun vielä höystäisi laskelmaa Salmisen tapaan, että veroja tämä ryhmä ei kerrytä, niin aikamoista palautetta varmasti tulisi, vaikka siinä vain toisteltaisi Salmisen sanoja eri luvuin ja eri ryhmästä.

Mutta tällainen lukujen esittäminen mistä tahansa rajatusta ryhmästä on aika tarkoituksenhakuista ja tyhmää, eikö vain?

Kannanotto herättää kuitenkin oleellisen kysymyksen, että miten perussuomalaiset aikovat vaikuttaa humanitaariseen maahanmuuttoon kunnissa? Mitkä on ne konkreettiset keinot, jotka perussuomalaiset tietävät, mutta jotka meille muille on piilossa sen tosiasian takana, ettei yhdessäkään valtuustossa päätetä ketä maahan tulee?

Niinikään, koska perussuomalaisten talouspolitiikassa verojen korotuksella tai vähennyksellä ei ole mitään vaikutusta verokertymään, kuten Salminen esittää, on leikkaukset ainoa tapa hallita taloutta.

Mistä perussuomalaiset siis käytännössä leikkaisivat ja miten? Onko kyseessä kunnan lakisääteiset toiminnot vai vapaaehtoiset? Mikä on perussuomalaisten kanta ulkoistamiseen?

Salminen kertoo, ettei tunne Forssan tilannetta, niin ehkäpä joku paikallinen voi vastata tai ainakin taustoittaa Salmista asian suhteen. Odotan innolla josko olisi jotain omaakin esittää, mitä kyllä epäilen. Olen tätä kysellyt vuosia saamatta vastauksia.

Tälläkin kertaa vastaus on luultavimmin joko ympäripyöreää höttöä, otain mitä kunnissa ei päätetä saati vaikuteta, kokoomuksen teemojen toistelua tai sitten vain vaikenemista.

Äänestäjiä tosin ehkä kiinnostaisi, mitä perussuomalaisilla on aidosti tarjottavanaan forssalaisille, muuta kuin toimia kokoomuksen apupuolueena, kuten tähän asti.

Manu Mäkinen

valtuutettu ja kuntavaaliehdokas, vas.