Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmoittaudun nillittäjäksi – Yhteistyön tekemisessä on haastetta, jos kysymysten tekijöitä nimitellään

Kolumnisti Kononen on kysellyt hankalia perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja Antti Salmiselta. Salminen vastasi (Fl 3.4.) ympäripyöreitä ja lopuksi vielä mainitsi jotain ”altaan punaisesta päästä”. Sosiaalisessa mediassa Forssan seudun perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja jakoi julkisesti Salmisen vastauksen ”punavihreille nillittäjille”. Viitassani ei ole väriä, mutta jos kyseleminen on nillittämistä, niin nillitetään sitten kunnolla.

Jostakin syystä media ja muut puolueet päästävät perussuomalaiset kovin helpolla. Poikkeuksiakin toki löytyy, kuten vasemmistoliiton Manu Mäkinen. Ps:n heppoiset kuntavaaliohjelmat jätetään kuitenkin useimmiten rauhaan. Mistä moinen johtuu? Kyseessä on kuitenkin gallupkärjessä heiluva puolue. Mitä saamme, jos perussuomalaisten menestys gallupeissa konkretisoituu vaaleissa? Saako tätä kysyä ja mikä on vastaus?

Em. Forssan seudun perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja yritti omalta osaltaan vastata ”punavihreille nillittäjille” sinne ”altaan punaiseen päätyyn”, jotka ”tivaamalla” häiritsevät perussuomalaisten ilmatilaa (FL 13.4.). Hän mainitsi (tietenkin) vastaanottokeskukset ja kiintiöpakolaiset. Minkälaisia kulueriä nuo tällä hetkellä ovat Forssassa? Lisäksi hän mainitsee, että kaikennäköiset ”ideologiset” ympäristöohjelmat ovat myrkkyä elinkeinotoiminnalle. Näistäkin olisi hyvä ollut mainita esimerkkejä, kun Forssassa on toisaalta paljon ympäristöön ja kierrätykseen liittyvää menestyksekästä elinkeinotoimintaa. Hän mainitsee myös, että etukäteisten leikkauskohteiden listaaminen on tarpeetonta. Näinhän se on, mutta ilmeisesti maahanmuutto on poikkeustapaus?

On hienoa, että Kuparinen vannoo kirjoituksensa lopussa yhteistyön voimaan. Siinä onkin ps:lle haastetta, sillä yhteistyö ja kompromissit, joita väkisinkin joutuu asioista päätettäessä tekemään, ei ole ps:n vahvimpia alueita. Tämän on lähihistoriakin osoittanut. Korjausliikkeen voisi aloittaa vaikka siitä, että kysymysten tekijöitä ei nimiteltäisi ”nillittäjiksi”. Asiallisuus ei nimittäin ole haitaksi, kun päätöksiä tehdään Forssan parhaan edun mukaisesti.

J-P Rantanen