Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laboratoriossa ruuhkaa – pyrkimys turvalliseen asiointiin korona-aikanakin

Hämmästynyt 2021 toivoi vastausta palvelualuejohtajalta, miten laboratoriossa voisi pandemian tartuntatilanteita minimoida FSHKY:n tiloissa (FL 19.4.2021).

Havaintonne torstain (15.4.) aamusta on tärkeä. Otamme mielellämme asiakkailta palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme edelleen. Laboratoriossa on ajoittain riski ruuhkien syntymiseen, sillä näytteenotto on aamupainotteista ja osa tutkimuksista edellyttää näytteenottoa aamupäivällä.

Koronaepidemian aikana infektiopotilaiden näytteenotto on pyritty pitämään erillään sairaalan näytteenotosta. Koronanäytteet otetaan ulkona. Onkologisten potilaiden näytteenottoa on osittain eriytetty muihin tiloihin ruuhkien välttämiseksi ja näiden potilaiden terveysturvallisuuden toteutumiseksi.

Olemme ohjeistaneet eri toimipisteissä laboratorioaikoja antavaa henkilökuntaa aikojen antamisessa niin, että ajat jakautuisivat tasaisemmin aamupäivään. Tästä olemme keskustelleet myös FSHKY:n pandemiatyöryhmässä.

Mielipidekirjoituksessa mainittu aamu (15.4.) oli laboratoriossamme erityisen ruuhkainen. Näytteenotossamme oli kyseisenä ajankohtana myös poikkeuksellisesti erikoistutkimuksia, jotka veivät tavanomaista enemmän aikaa. Osa laboratorion asiakkaista tulee kiireellisellä lähetteellä, jota on ajoittain haasteellista ennalta suunnitella.

Toiminnassamme on pyritty kaikin keinon huomiomaan asiakkaiden turvallinen asioiminen yksiköissämme. Tämä esimerkkinne kuvaa, että meillä on vielä aihetta suunnitella toimintaamme paremmin.

Arvokkaasta palautteestanne kiittäen,

Merja Kanervisto-Jokinen

Terveydenhuollon palvelualuejohtaja