Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vappukuulumisia – Moitittavien ja parannettavien asioiden kirjoittaminen ja puhuminen kuuluu vappuun

Joulu tulla jolkottaa, sanoi vanha kansa ennen muinoin. Vappukin tulee, halusimme tai emme. Kynnyksellä oleva vapunvietto on elämäni ajan mennyt yleensä samaan tyyliin. On menty Forssan keskustaan katselemaan vappukulkueen marssimista ja kuultu samalla kulkueen kärjessä kulkeneen soittokunnan työhön johdattelevaa soitantaa. Maan hallitus on ottanut järjen käteen ja muuttanut koronamääräyksiä. Saa nähdä, höllentyykö vappujuhlien määräykset?

Onkohan kuntavaalien viime tipassa tapahtunut siirto vienyt kuntavaaliehdokkaiden ajantajun. Kukaan ei puhu eikä pukahda. Innokkaimmat kirjoittavat mielipidepalstalle, mitä moitittavaa sattuvat keksimään nykyajan elämästä. Sillä moitittavien ja parannettavien asioiden kirjoittaminen ja puhuminen kuuluu vappuun. Forssan kadutkin on jo tätä kirjoittaessani harjattu puhtaaksi vanhasta liukassannasta. Itsekin olen keksinyt vain pientä ihmeteltävää.

Saaren kansanpuiston kioski taitaa jäädä avaamatta, ja se on ensimmäinen ihme. Toinen ihme on, kun yksi naapurikunta aikoo potkia pois vasta valitun kuntajohtajansa. Ihan varmaa minun mielestä on, että hän ei ole tehnyt mitään virhettä, korkeintaan sanat jonkun hienohelman tai lahjehousuja pitävän kravattiherran kanssa on mennyt ristiin. Antakaa nyt ihmeessä miehen tehdä työtään ja tarkastelkaa näiden valtuutettujen työtapoja, kun teillä kuntavaaleissa on siihen mahdollisuus.

Forssalaisten pitäisi opetella elämään uuden koulun kanssa ja hieman lykätä vanhojen koulujen sulkemista, sillä aika näyttää, vieläkö tällä seudulla rakastellaan ja synnytetään pieniä ellanpupuja, jotka ovat ihania ja välttämättömiä alueen tulevaisuuden kannalta.

Älkää menkö Puistolinnan katolta ottamaan vappukuvia, älkääkä ajako huumattuina. Uimaankaan ei kannata ainakaan kännisenä mennä, sillä vesi on vielä tosi kylmää. Juokaa vappusimanne hymyillen ja antakaa lapsille paljon ilmapalloja ja mamman tekemää vappusimaa, munkkeja ja tippaleipiä.

Hyvää Vappua ja rauhaa kaikille lukijoille!

Erkki Kaakinen