Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoryhmässä ei pidä sooloilla – Se johtaa harvoin mihinkään kunnolliseen

Näyttää se siirrettykin kuntavaali lähestyvän ja on pian ohikin. Nimittäin perjantaina oli hyvä uutinen Forssan Lehdessä, kun oli luettelo henkilöistä, jotka ovat lupautuneet hoitamaan seudun kuntien asioita, jos vaan me kansalaiset heitä äänestämme.

Pienten ja isojen kuntien asioiden hyvä hoito vaatii valituilta kunnanvaltuutetuilta paljon aikaa, vaivaa ja tervettä järjenkäyttöä. Ei saisi lähteä mukaan haihattelijoiden joukkoon, vaan pitäisi pysyä oman ryhmän päätöksissä, sillä yksin, tai muutaman hengen ryhmässä yrittäminen ja eriävien mielipiteiden jakaminen vain heikentää oman porukan kannatusta ja vaikutusvaltaa.

Näitä haihattelijoita löytyy kuluneelta vaalikaudelta joka kunnasta ja jokaisesta puolueesta. Vaalissa valitut kunnanvaltuutetut ovat lähteneet oman ryhmän tekemistä mielipiteistä ja päätöksistä eriävälle tielle ja siten heikentäneet omaa ja ryhmänsä mainetta. Sanomani todistavat oikeaksi viime aikoina lehdessä olleet jutut, joiden mukaan muutaman valtuutetun kööri on tehnyt mitä ihmeellisempiä ehdotuksia kuntansa asioiden hoidosta. Sooloilu johtaa harvoin mihinkään kunnolliseen, kaikkia tyydyttävään ratkaisuun, vaan puolueensa päätöksestä sivuun hyppivät joutuvat kääntämään katsettaan sivulle tai maahan. Jos pysyminen neljän vuoden ajan ryhmänsä kanssa toisten ihmisten mukana on mahdotonta, niin oikea aika politiikasta eroamiseen olisi vaalikauden vaihtuminen.

Sen ymmärrän, että ehdokkaaksi asettuminen vaatii paljon harkintaa ja valinnan jälkeen kouluttautumista kunnallisten asioiden hoitoon. Kun suostumuksensa antaneista on pulaa, ymmärrän hyvin niitäkin veteraaniehdokkaita, jotka jo vuosikymmeniä ovat antaneet aikaansa ja viisauttaan yhteisten asioiden hoitoon, että edelleen nimenne on listoilla. Teette sen varmasti hyvin harkiten ja yhteisten asioiden hoitoa kunnioittaen.

Erkki Kaakinen

ei ehdokas, mutta asioita seuraava